15 Nisan 2022 - Cuma

Şu bir gerçek belediyeler olmasa Bursa basını çöker!

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 6 dk.
281 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News
 
 
Bir süredir Osmangazi Belediyesi’ne karşı sistematik linç kampanyası yürütülüyor.Çünkü Osmangazi Belediyesi ülkenin en başarılı 10 ilçe belediyesi arasında gösteriliyor ve borcu yok. 
Önce AK Parti Genel Merkezi ‘nin belediyeler arasındaki işbirliğini arttırmak amacıyla Osmangazi Belediyesi’nin de ev sahipliğinde gerçekleştirilen, milletvekilleri ve gazetecilerin de katıldığı Doğu Anadolu Bölgesi’ne yapılan gezi  gündeme geldi.  CHP ve İYİ Parti’nin temsilcileri bu gezinin harcamalarının neden belediye bütçesinden yapıldığını sordular?
Ardından belediyenin Dış İşleri Bakanlığı, TİKA ve STK’larla Balkanlarda yapmış olduğu iftar, yardım, kültürel değerlerin desteklenmesi ve tarihi eserlerin imarı gibi  çalışmalar sorgulandı.
Ardından belediyenin gelir amacıyla Soğanlı Bölgesi’nde yaptığı kentsel dönüşümde ihaleye çıktığı dairelerin 900 bin liraya satıldığı, bu daireleri alanların da 1 milyon 500 bin liraya kadar satış yaptığı  ve belediyenin zarara uğratıldığı iddiası Meclis gündemine taşındı.
Ardından tanıtım amacıyla çıkılan bilboardlarda “neden Başkan olarak sizin resminiz var?” dendi?
Ardından Osmangazi Belediyesi’nin kentin vizyonunu değiştirecek en önemli projelerinden olan Osmangazi Meydanı Projesi için Meclis’ten 90 milyon TL’lik borçlanma yetkisi alındığı halde neden 50 milyon TL’lik borçlanıldığı gibi çok absürt iddialar yer aldı.
Şimdi de  Bursa basınının muhalif olarak bilinen  medyasında Osmangazi Belediyesi’nin  kentin medyasına vermiş olduğu reklam, tanıtım bannerlerinin çarşaf çarşaf listeleri yayınlanıyor. Geçen yıl da buna benzer listeler yayınlanmıştı.
                               *****                           *****                          *****
Dedim ya, Bursa’nın değil Türkiye’nin en başarılı ilçe belediyeleri arasında ilk 10’da çıkan Osmangazi Belediyesi’ni diğer büyükşehir, il ve ilçe belediyelerinin hatta bırakın AK Parti’li belediyeler olarak CHP ve MHP’li belediyelerin yıllardır uygulamakta olduğu şu yukarıdaki konular üzerinden vurmak ne kadar siyasi ahlak ilkeleriyle bağdaşıyor bilmiyorum.
Dün tüm bu linç maksatlı iddiaları Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a sordum. 
Özetle aktaracak olursam;
“Kültür turları, kardeş şehir protokolları belediyelerin artık sıradan işlevleri haline geldi. Doğu Anadolu bölgesine yaptığımız gezimiz tamamen yönetmeliklere uygundur. Bu gezileri sadece AK Parti olarak biz yapmıyoruz, CHP’li belediyelere de bakın çok daha fazlasını yapıyorlar, kardeş şehirleri tercihlerine bir bakın. Hangi ülkeler karşınıza çıkacak?”
“Bizim Balkan ülkeleriyle tarihsel ve kültürel bağlarımız var.Hele Bursa olarak akrabalık ilişkilerimiz devam ediyor. O toprakları, orada yaşayan kardeşlerimizi biz yalnız bırakamayız. Yaptığımız tüm çalışmalar Devletimizin bilgisi ve kontrolü dahilindedir. Kosova’daki ,Bulgaristan’daki, Yunanistan’daki tarihi ve kültürel değerlere koyduğumuz katkıyı sorgulayacaklarına kendileri de bu çalışmalara katkı koysalar, ama yok. Onlar hep eleştirirler. Ama biz doğru bildiğimiz yoldan dönmeyiz.”(Parantez içinde belirteyim Bal-Göç’te neredeyse sandalyelerin uçmasına ravak kalan kongreyi dağıtan zihniyetin bu topraklarda yaşayan kardeşlerimize sahip çıkmayı anlayacaklarını sanmıyorum)
 “Soğanlı’da Türkiye’ye örnek bir büyük dönüşüm gerçekleştirdik. Biz buradan aynı zamanda gelir de elde ettik. Bu daireleri şeffaf olarak ihaleye çıkardık. 900’e de satılan oldu, bir milyon 300 bine, bir milyon 500 bine. Tamamen şeffaf ihale oldu.Bizden alanların kaça sattığı bizi ilgilendirmez ayrıca.”
“Blboordlarda neden sizin resminiz var deniyor. Önce kendi belediyelerinin bilbordlarına bir baksınlar. Sonra bizimkilere. Kimin acaba daha fazla resmi var mış, boy, boy?”
“ Bize diyorlar ki neden 90 milyon tl değil de 50 milyon Tl borçlandınız? Biz diyoruz ki 50 milyon Tlyi de ödedik. Borcumuz yok. Sorarım bu devirde borçsuz bir proje yapan belediye var mı?
Son olarak, Bursa basınına verilen reklam ve ilanları da konuştuk.
Bu konuda müthiş tepkili. 
“Belediye olarak tanıtım yapma yetkimiz var, bunları da tamamen mevzuatlar doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Nereden  ve kimlerden çıktığını da iyi biliyoruz. Bize bunun hesabını en son soracak olanlar kendileri. Önce kendi belediyelerinin  kendi yandaşlarına dağıttıkları, akıttıkları milyonlara baksınlar. Çamur atmasınlar”.
Başkan Dündar’a bu konuda haksız yüklenildiğini belirtmeliyim.
Şu bir gerçek, yazılı basın son yıllarda gazete kağıdı bulmakta zorluk çekerken, girdi ve çalışan personel maliyetlerinin ağırlığında can çekişiyor. Basın İlan Kurumu’nun destek payının yüzde 80’ini ulusal basına verdiği gerçeğini de göz önünde bulundurursak, yerelde de yazılı basın hızla digitale dönmeye başladı. İşte bu kapsamda da Bursa açısından baktığımızda belediyeler olmasa ortada yerel basın namına ne gazete, ne TV ne de internet gazeteleri kalır. 
Bu anlamda sadece AK Partili belediyeler değil CHP’li belediyeler de yerel basını desteklemek için gerçekten büyük bir sorumlulukla yıllardır ellerini taşın altına koyuyorlar. Ancak muhalefet bu gerçeği görmezden gelip tribünlere oynama sevdasında Bursa basınının aslında ekmeğiyle oynadıklarının farkında değiller…
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları