24 Ağustos 2021 - Salı

Yok artık bu kadar basit mi?

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 4 dk.
403 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde Toros Dağları’nın eteğindeki yangınlar 28 Temmuz’da başlamış ve 10 gün sürmüştü. Tarihimizin en ağır  ve en büyük yangın felaketi idi. Bilanço ağırdı. 7 kişi ölmüş, 50 köy, tarla, bahçe, ahır yanarken, yüzlerce yabani ve evcil hayvan ile küçük baş ve büyükbaş hayvan telef olurken, 60 bin hektar ormanlık alan küle dönmüştü.

Yangınlar nasıl çıktı?  sabotaj var mı? varsa kim ve ya kimler çıkardı?Villa arazileri için mi yakıldı? Yoksa PKK ‘mı yaktı?”

Ya da;

“Doğal nedenlerden, aşırı sıcaklardan dolayı mı yandı?”

 gibi sorular, şüpheler ve çeşitli iddialar  hala cevapsız kalmaya devam ederken, güvenlik güçlerinin  çok yönlü soruşturduğu yangınlarda bugüne kadar daha tam anlamıyla  makul bir sonuç alınabilmiş değil.

Hal böyle iken dün Hürriyet Gazetesi’nde yer alan bir haber, ki eğer doğru ise aklımızı oynatmamıza ramak bırakacak cinsten.

Habere göre, Ali Y. adında madde bağımlısı bir genç bu yangınları sırf kız arkadaşına kızdığı ve ona yaranmak amacıyla çıkarmış.

İddiayı ortaya atan ve güvenlik güçlerine başvuran Özlem  T’nin verdiği ifadeye göre,  erkek arkadaşı Ali Y.’nin kendisine  hiç tanımadığı birinin para vererek git şurayı yak dediğini söylediğini bunu da ses kaydına aldığını söylüyor. Aynı haberde Ali Y’nin jandarma tarafından yakalanıp göz altına alındığı bilgili var.

 Hakikaten akıl sınırlarımızı zorlayacak cinsten. Tam anlamıyla tüyler ürpertici bir gerekçe. Köylülerin “Bu bizim bugüne kadar hiç görmediğimiz orman yangınlarıydı, bu yangın değil afetti” sözleriyle tanımladığı yangınların nedeni bu kadar basit olmamalı?

 

***

 

NE CUMHURBAŞKANI BU TEKLİFİ YAPAR NE DE GÜL DÖNER

Yok artık bu kadar basit mi dedirtecek bir durum da siyaset cephesinden;

Şöyle ki:

“Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sağlık gerekçeleri nedeniyle  yapılacak ilk seçimlerde çekileceği ve yerine eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanı Adayı olarak göstereceği iddiası  2 gündür siyaset kulislerinde  konuşulup hatta  yazılmaya başlandı.”

Bu kulis söylentisi de aynen milletimizin ciğerlerini yakan  orman yangınlarını bir müptezelin çıkardığı iddiası gibi normal insanın aklıyla dalga geçmekten başka bir şey değil.

 Ama…

Bakıyorsunuz ciddi ciddi konuşuluyor ve aklı başında insanlar, gazeteciler, siyasi parti liderlerinin tartışma konusu oluveriyor. Bu iddia gündemi bir anda değiştirdi diyebiliriz…

İddiayı dün akşam Habertürk’te Fatih Altaylı, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na sordu. Mollaoğlu malum, her iki şahsiyeti yakından tanıyor. Kendisi de bu iddiaları duyduğunu belirtip "Çok zayıf bir ihtimal olarak görüyorum”dedi.

Ki, çok doğru.

Eski ve yeni Cumhurbaşkanı olarak ikilinin arası siyaseten uzun süredir açık. Hadi açıklığı bir kenara, Abdullah Gül’e AK Parti camiasından bugüne kadar “ihanet, hain, bölen, ayrılıkçı, FETÖ kayırmacısı” yakıştırmaları başta olmak üzere yapılmayan hakaret ve çirkin söz kalmadı.

Üstelik, Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti üst yönetiminden de bu yakıştırmaları ne durduracak bir söz ne de yalanlayacak bir açıklama gelmemesi de düşündürücü bir durum.

Hal böyle iken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Adayım kardeşim Abdullah Gül” diyerek ikinci defa elini kaldırması normal şartlarda mümkünün ötesinde bile mümkün görünmüyor.

Yine Abdullah Gül cephesinde de  normal şartlarda böyle bir teklif yapılsa dahi “ evet” denmeyeceği de ortada iken, durup dururken siyasette  “bu iddia da nereden çıktı böyle?” Diyorsunuz…

Lakin yine de burası Türkiye!..

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları