20 Şubat 2020 - Perşembe

Gezi olayları masum bir eylem ise bu fatura nasıl çıktı?

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 2 dk.
1177 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Geziciler tutturmuş bir "Biz çevre duyarlılığı ile sokağa çıktık" diye. İçinde çatışmanın olduğu, kanın aktığı hiç bir eylem masumane ve demokratik değildir.

 

Bilmiyorum, "Siyaseten" programını seyrediyor musunuz? Esat Kaplan'ın moderatörlüğünde Yüksel Baysal'la her hafta yaptığımız Siyaseten programında bu hafta söz döndü dolaştı Gezi olaylarına geldi. Yüksel Baysal da Gezi olaylarının demokratik hak ve masum bir eylem olduğu kanaatinde. Ben de "Evet masum bir çevreci çıkışı birden bire provokatörlerce sokakları karıştırmak suretiyle iktidarı alaşağı etme eylemine dönüştü" dedim. Tabii ikimizde de kan beynimize sıçradı.

 

Baysal, tepki gösterdi:

 

"Türkiye'de operasyon çekiyorlarsa ki çekiyorlar, Gezi olayları bunların içinde değil. Ben de katıldım. İnsanlar ağaç kesilmesin diye sokağa çıktılar. Eskiden faili meçhuller için, insan hakları için sokağa çıkarlardı. Masum eylemlerin, silahsız gösterilerin neresi iktidarı devirmeye yönelik?"

 

Ben de "Yapma eylemlerin neresi demokratikti? Güvenlik güçleriyle çatışmaya girildi, insanlar yaralandı, öldürüldü. TOMA'lara saldırıldı. Otomobiller, otobüsler kundaklandı. Otobüs durakları yakıldı. Esnafın dükkanlarının camları kırıldı. Ekonomimize maliyeti yüksek oldu" dedim.

 

Nitekim dün de Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında Gezi olaylarını "milleti, devleti hedef alan alçak saldırı" olarak nitelendirdi ve dedi ki:

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları