09 Ekim 2021 - Cumartesi

Başkan Yılmaz’ın “bu desteğini” öncelikli görüyorum!

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 5 dk.
695 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Hep siyaset yazacak değiliz ya, biraz da spor ve sanat yazalım. Yazalım ki, okurlarımız Bursa’da böyle güzel  çalışmalar oluyor  desin ve spor ile sanatın farkındalığına varsın.

Yazalım ki, özellikle gençlerimiz açısından özendirici olsun ve kendilerini ağlarına düşürmek isteyen köşe başı satıcılarından, bağımlılık yaratan kötü alışkanlıklardan uzaklaşıp kendi yetenek ve becerileriyle farkındalık yaratsınlar.

İlk haber Yıldırım Belediyesi’nden;

Öncelikle şunu belirteyim, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz gençlerin boş zamanlarını daha iyi değerlendirmeleri, eğitim ve kültür düzeylerini arttırmaları yönünde daha bir ince eleyip, sık dokuyor.

Örneğin, Bursa’nın “uyumayan kütüphane” adıyla en güzel kütüphanesi olarak artık ünlenen Mümine Şeremet Kütüphanesi’nin benzerini lokal bazda hemen hemen tüm mahallelere kazandırma amacıyla çıktığı bu yolda, gençlerin sporsal faaliyetlerini desteklemek amacıyla da Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nin küçük de olsa her mahalleye ya da mahallelerin oluşturduğu kümelenmelerde imkanlar doğrultusunda spor tesisleri kazandırmaya çalışıyor.

Bu kapsamda, Ulus Kadın Spor Merkezi, Fidyekızık Spor Tesisi ile Dr.  Sadık Ahmet Spor Tesisi’nin yenilenmeleri, Mimar Sinan Spor Tesisi, Yiğitler Spor Sahası, Akçağlayan Spor Sahası, Beyazıt Halı Sahası ve Sıracevizler Spor Sahaları  başkan Yılmaz’ın ilk 2 yılda   yaptığı çalışmalar içinde yer alıyor.  

Başkan Yılmaz’ın söylediğine göre bu tesislerden 2 yılda 77 bine yakın vatandaş yararlandı.

Yine, belediyenin açmış olduğu yaz ve kış spor okullarından 16 ayrı branşta 36 bin çocuk faydalanırken, sadece jimnastik okullarından 10 bin 115 çocuk mezun oldu ki, bu okulların faaliyetleri bu yıl da tüm hızıyla devam ediyor.

Yine Yıldırım’da kadınlara yönelik faaliyetlerde Kadın Spor Merkezleri öncelikli yer alıyor ve buralardan 24 bine yakın kadın sporla buluşarak hayatına yeni bir yön verip, sağlık kazanıyor.   

Başkan Yılmaz önceki gün de ilçesindeki 45 amatör spor kulübüne eşofman takımları, spor çantaları ve futbol toplarından oluşan malzeme desteğinde bulundu.

Ve tabii destekler bunlarla sınırlı değil, ilçede spor tesislerine ulaşımın sağlanması, okullardaki spor salonlarının yenilenmesi, turnuvaların düzenlenmesi ve gençlere yönelik yeni organizasyonların yapılması da çalışmalar içinde yer alıyor.

Başkan Yılmaz yakın zamanda İsabey, Samanlı ve Bağlaraltı mahallelerine de birer spor tesisleri kazandıracaklarını söyledi.

Sonuçta, Yıldırım’da bu tür alt yapılar çoğaldıkça, sporsal faaliyetler desteklendikçe gençler faaliyetler için hem kentin batısına gitmekten hem de kahvehane ve park köşelerinde boşa zaman geçirip, kötü alışkanlıklar elde etmekten kurtulacaklar, hem de ileri boyutta lisanslı sporcu sayılarının artmasıyla ülkemize uluslararası müsabakalarda yeni madalyalar ve başarılar kazandıracaklar.

PARMAK UÇLARINDA ŞEKİLLENEN KAĞIT

Doğuştan el becerileri ve hobi yeteneği olmayan biri olarak her zaman sanatla ve ya bir müzik dalıyla uğraşan, enstrüman çalan, yeteneklerini el becerileriyle görsele dökenlere imrenmişimdir.

Yakın aile dostum Nezaket Özdemir Bircan’da bunlardan biri…

Hani derler ya, doğuştan yetenekli diye…
Aynen öyle…

Bir taraftan Bursa araştırmaları üzerine kitaplar yazıyor, arşiv çalışmalarında bulunuyor, diğer taraftan kağıt katlama sanatı olarak bilinen ve ülkemizde henüz daha tam anlamıyla değeri anlaşılmayan “origami sanatı” ile kağıda şekil verip üç boyutlu hale getiriyor.

Nezaket Hanım yıllarını verdiği bu emeklerini Tayyare Kültür Merkezi’nde geçen hafta sanatseverlerle buluşturdu. İki gün önce sergisini ziyarete gittiğimde gördüklerim karşısında hayretler içinde kaldım. Küçük küçük, renkli kare kağıtlar nasıl oluyor da bir tabloya, bir  vazoya, bir çiçek buketine dönüşüyor anlayamadım!

Parmak uçlarında ince ince katlanarak yapılan bu iş tam anlamıyla sabır isteyen bir çalışma.

Özendim, bir tane de ben yapayım istedim, başta da belirttiğim gibi yeteneksizliğimden bende ortaya çıka çıka küçüklüğümüzde yaptığımız “kağıt kayık” çıktı. Sonra o bendeki kayığı aldı, açtı, katladı, uçlarını kıvırdı ve bambaşka bir şekil verdi.

Dedim ya, herkes sanatçı olamaz diye…

Başarılarının devamını diliyorum…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları