03 Şubat 2020 - Pazartesi

İMO'da yönetim sağdan sola geçer mi?

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 2 dk.
1130 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

"Akademik odalar zaten doğuştan muhalif" diyor dünkü yazısında Yüksel Baysal.

 

Katılıyorum,"onlar çarşı herşeye karşı" misali. Çünkü akademik odalar siyasi hareket ediyor.

 

Çünkü Trükiye'deki akademik odaların yüzde 90'ı sol yapılanmaların hakimiyetinde.

 

Doğal olarak koyu AK Parti karşıtılar.

 

Bursa'da da öyle.

 

2002 tarihinden bu yana yeri geldi, CHP'den daha etkili muhalefet yaptılar.İktidarın yerelde ve genelde pek çok kentsel plan ve uygulamalarını mahkemelere taşımak suretiyle "istemezükler" cephesinde, yatırımları ya baltaladılar, ya da geciktirdiler.

 

Ama haklarını da teslim edelim. Kent ve toplum vicdanını rahatsız eden tartışmalı karar ve uygulamaların arkasında da dik duran onlar oldu. Hani, bazen vicdan yapmıyor değilim, Akademik Odalar olmasaydı bugün belki de Bursa yaşanılabilir kentler sıralamasında üstlerde olmazdı.

 

Aslında akademik odaların sol ağırlıklı olmalarının nedeni yine sağ yapılanmalar.

 

Çünkü görev süresince siyasi eğilimleri ağır basıyor ve çoğu zaman "aman kızmasınlar, aman yanlış anlamasınlar" diyerek yerel ve genel iktidara karşı kaçak yapılaşmalar, ovaların imara açılması,proje ve yatırımların yanlış yer seçimleri gibi kent suçlarında 3 maymunu oynamak zorunda kalıyorlar.

 

Ya da bırakılıyorlar.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları