01 Nisan 2020 - Çarşamba

Bursa böyle giderse hepimiz yandık!

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 2 dk.
1084 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Yaklaşık 25 gün Ankara'da kaldım. Ankara bürokrasi kenti diye boşuna demiyorlar, son 15-20 gündür hükümetin korono virüs kapsamında aldığı bir takım kısıtlayıcı tedbirlere harfiyen uyuyor. Hele ki son 10 gündür sokakların, caddelerin tamamıyla boşaldığını, marketlerde dahi o eski kalabalığın olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.

 

Önceki gün ise Bursa'ya geldiğimde tam anlamıyla bir şok dalgasıyla karşılaştığımı üzülerek belirtmeliyim.

 

Ankara istikametinden Merinos'a gelinceye kadar yaşadığım trafik sıkışıklığını hadi bir kenara bırakıyorum ama ya o insan kalabalığına ne demeli? Bildiğin normal günlerini yaşayan bir Bursa.

 

Sanki salgın buraya gelmemiş. İnsanlar havanın da güzelliğinden parklarda çoluk çocuk oturuyorlar. Bisikletiyle gezen gençler mi dersiniz, alışveriş çantalarıyla sokaklarda cirit atan kadın ve erkekler mi dersiniz. Anlatamam.

 

Bir ara oğlumla sanki kendimizi uzaydan gelmişiz gibi hissettik. Burası nere diye? Çünkü "evde kal" çağrısı üzerine Ankara'da son 15 gündür hiç sokağa çıkmamıştık. Yol güzergahında da mola yerlerinin hepsi kapalı idi. Sadece benzin istasyonları açıktı. Oralarda da en fazla 2 personelle çalışıyorlardı. Hepsi maske ve eldivenli idi.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları