18 Mayıs 2021 - Salı

Bakan Çelik’in Bursaspor reçetesi “gündem” oldu

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 3 dk.
523 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Son 2 yıldır küme düşmüş olsa da  iş ve siyaset kulislerinin  gündeminde bir süredir Bursaspor  var. Bu arada Bursaspor’un daha önce açıklanan 22 Mayıs’taki olağan kongresi dün pandemi kısıtlamalarının devamı nedeniyle 5 Haziran’a ertelendi. Tabii süreç uzadıkça kulübün üzerindeki gerginlik, belirsizlik ve maddi yük başta olmak üzere pek çok problemler daha da katlanarak artıyor.

 

 

 

 

 

Ve yine Kulüp ne zaman maddi ve yönetimsel kriz içine girse, ne zaman toplumsal desteği kaybetse, ne zaman bürokrasiye takılsa “Bakanım bizi kurtar”  diyerek eski Bakan Faruk Çelik’in kapısı aşındırılıyor. Taraftarlardan, adaylara, iş dünyasından siyasetçilere kadar herkes görüşlerine başvuruyor. Bugünlerde de öyle…

 

İsmi yine ön planda.

Ben de bunun üzerine  kendisini aradım ve dün bu köşede “ Faruk Çelik Bursaspor için ne dedi?” başlığında dikkat çeken açıklamalarını anlattım. Yazım yayınlanır yayınlanmaz  Bakan Çelik’in değerlendirmeleri gündem oluştururken,  bu  anlamda bilgi ve yorum  içerikli pek çok olumlu  geri dönüşler aldım.

 

Bakan Çelik, Bursaspor’un önceliğinin tahtasının açılması ve transferler olduğunu belirterek “80 milyon TL’yi cebine koyan gelsin aday olsun” diyerek  olaya çarpıcı bir bakış açısı getirmişti.

 

Demişti ki:

“Hesap ortada. 80 milyon TL. ilk etapta önünü açar. Sıkı bir pazarlıkla bu 50-60 milyon TL’ye indirilebilir. Kalan 20 milyon TL’ de ilk etapta  iyi bir imkan sağlar. 80 milyon lirayı cebine koyan gelsin aday olsun, kazansın.”

 

Bakan Çelik, devamında 80 milyon liranın tasarruf yetkisinin de yönetim tarafından oluşturulacak İcra Heyetinde olması  gerektiğini söylemişti. Tahtanın açılması ve futbolcu transferinden sonra da  kentin dinamikleriyle bir yardım seferberliğinin başlatılması gerektiğini de…

 

Dün aldığım izlenim bu değerlendirmelerin yerinde ve uygulanabilirliği noktasında  akılcı çözüm olduğu ve camianın tartıştığı yönünde idi…

 

 

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLA...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları