01 Şubat 2021 - Pazartesi

Bursa’da yeni dönem başladı. Bu liste iş yapar!..

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 6 dk.
1041 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Daha 25 gün önce haber sitelerinde ve TV kanallarında yer aldı:

 

“ Elazığ’da eşi ve çocuklarıyla  birlikte kayınvalidesine giderken yol kenarında para dolu bir çanta bulan inşaat işçisi Faik Ortaç, paranın miktarına bile bakmadan soluğu karakolda aldı.Çantada tam 22 bin lira olduğunu polis memurlarından öğrenen  inşaat işçisi, vicdanı rahat evine döndü.  Birkaç saat sonra da çantanın sahibi Kani Kızılgül  kendisini arayarak “ Memleketimizde senin gibi böyle güzel ve dürüst insanlarımız var”diyerek teşekkür etti.”

 

Haber için  sosyal medyada da”aferin adama”paylaşımları yapıldı.

 

Bu aslında öyle büyültülecek bir haber değildi. Neticede inşaat işçisi kendine ait olmayan bir çantayı  götürüp polise teslim etti. Haber gün içinde tüm ana ve ara haber aralıklarında sürekli tekrarlandı.

 

Neden mi?

 

Çünkü, toplum artık bu tür dürüst ve ahlaki değerlere hasret kaldığı için işçinin normal davranışı herkesin takdirini kazandı.

 

Aynen, dünkü kongrede Bursa’nın yeni il başkanı seçilen Davut Gürkan’ın, atandıktan sonra yaptığı ilk 3 toplantı da kendini teşkilata ve kamuoyuna ”aferin adama” dedirttiği gibi…

 

Davut Başkan’ın önce  eski bakan ki içlerinde öncelikli olarak Faruk Çelik geliyor, eski milletvekillerini, eski il başkanlarını davet etmesi;

 

İkincisi  başta eski Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe olmak üzere ki,3 yıldır adama Allah’ın selamı bile çok görülüyordu,  tam bir buçuk yıldır yok sayılan ilçe belediye başkanlarını davet etmesi;

 

Üçüncüsü eski ilçe başkanlarıyla buluşması…

 

Normalde bu 3 ayrı toplantı siyasi çalışmaların içinde, hele ki AK Parti camiasında rutindir ve olması gerekendir. Haber değeri bile yok. Ama gelin görün ki tam 3 yıldır teşkilatın en altından gelip en üstüne kadar her alanda yaptıkları hizmet ve üstlendikleri görevlerle kendilerini ispat etmiş ve toplumsal karşılığı bulunan bu insanlar, maalesef yok sayıldıkları, ayakları partiden kesildikleri ve ötekileştirildikleri için bugün yeni il başkanı tarafından “burası sizin eviniz” dendiğinde koşarak heyecanla geliyorlarsa elbette haber değeri oluyor. Çünkü AK Parti teşkilatları 3 yıldır bu görüntülere, buluşmalara alışık değildi!..

 

O yüzden dünkü kongre Bursa siyaseti ve AK Parti için yeni bir dönemin başlangıcı olarak siyaset sahnesinde yeni ve temiz bir pencere açtı.

 

KONGRE SALONU’NDAN NOTLAR!

 

Tofaş Spor Salonu’ndaki kongreye gelince…

 

Korona korkusuna rağmen salon AK Parti’nin o eski kongrelerini pek aratmayacak durumda kalabalık ve coşkulu idi. Oturma düzeni, müzik ve sunumlar ile salon süslemeleri de her zamanki organizasyonun mükemmelliğini yansıtıyordu.

 

Uzun süre sonra ki, AK Parti’nin eski ve yeni isimlerinin buluştuğu, kaynaştığı bir toplantı olması da ayrıca önemli idi. Bu bağlamda eski Bakanlardan Faruk Çelik’in hem son Başbakan Binali Yıldırım tarafından” Bizim Faruk Çelik’in Urfa’da da , Bursa’da da bir sözü var. Sorunları torunlara bırakmayacağız. Biz de öyle yapıyoruz” sözlerine ilaveten hem de video konferans yöntemiyle bağlanan  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önde ilk gördüğü isimlerden olması sebebiyle”Faruk Çelik Bey’i orada görüyorum, kameraları oraya döndürelim” sözleri onore edilmesi ve yeni dönemin yapılanmasının kodları anlamında dikkat çekti.

 

Yine, salonda isimleri okunduğunda en büyük alkış alanlar içinde öncelikle an itibariyle eski il başkanı sıfatına bürünen Ayhan Salman (ki, bunu da teşkilatın vefası olarak nitelendiriyorum), eski Bakanlardan Faruk Çelik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş gelirken;

 

Onore edilen bir isim de Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’dı. Bir önceki yönetimin neredeyse yok saydığı merkez ilçe belediye başkanı ve partinin emektarı Dündar’ı Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında ilk gördüğü isimlerden olduğu için hemen” eski Milletvekilimiz Mustafa Dündar” diyerek takdim etmesi, salonda bulunanlar tarafından alkışlarla çok hoş karşılandı!..

 

En heyecanlı anı ise günlerdir merakla beklenen yeni il yönetimindeki isimlerin okunması idi.

 

Salonda neredeyse çık sesi yoktu. Gerçi  yönetim listesi resmen açıklanmadan önce  sabah saatlerinde  yönetime girecekler tek tek arandığında bazı isimler kulislere yansımıştı ama, yine de tam liste merak konusu olmuştu işte o liste, teşkilat ağırlıklı isimlerden oluşması sebebiyle salonda bulunanlarca da, salona gelemeyen partililerce de büyük oranda takdir gördü diyebilirim.

 

Mevcut şartlar içinde dengeleyici, uzlaştırıcı ve kapsayıcı  en iyi liste denebilir.

 

Başkan yeni yönetime eski yönetimden İrfan Akkaya, Osman Şahin, Gülten Doğrul, Oğuz Babacan,Feyza Şükran Hakyemez’i, Mustafa Kaymaz’ı, Salih Bahadır’ı ve Sinan Kahraman’la birlikte  8 ismi alırken, eski ilçe başkanlarından Mustafa Yıldırım’ı ve Ufuk Ay’ı, Ankara’ya çağrılan il başkan adaylarından Mustafa Yavuz Cemalettin Torun’un yönetiminden birlikte çalıştığı Cemile Yiğit’i, Süheyla Bülbül’ü, Kevser Öztürk’ü, Setenay Olguner’i, Dilek Yamakoğlu’nu,Kemal Ermiş’i,Orhan Aygün’ü, alırken, eski Yıldırım Gençlik Kolu Başkanı Adnan Kurtuluş ile eski Osmangazi  Gençlik Kolu Başkanı Ali Sait Adiloğlu girdi.

 

BEN BURDAYIM!..

 

Bu arada  20 Aralık’ta Enbursa’dan veda ettiğimden bu yana yeniden yazıyorum. Doğrusu yazmayı özlemişim. Biz yazı işçileri için yazmayı bıraktım diye bir  durum yok. Sadece kısa bir ara , mola var. Bundan böyle  Ritimhaber  ile interhethaber.com’dayım. Beklerim… 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları