30 Temmuz 2019 - Salı

Çözüldü deniyor ama Uludağ'daki arazilerine köylüler hala parayla giriyor!

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 4 dk.
1001 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

26 Temmuz Cuma günü "Bu 3 ismi yöneticiler pek takmıyor ama!.." başlıklı yazımda; İçişleri Bakan Danışmanı Harun Akın, AK Parti Siyasi ve Hukuk işleri Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tunçak ve son olarak atanan Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan'ın Ankara'da üst makamda görev alan 3 isim olarak Bursa için büyük bir şans olduklarını yazmış ve demiştim ki:

 

"Ankara'ya gittiğimde mutlaka uğrarım. Gördüğüm manzara aynı. Hem içerisi hem dışarısı insan kalabalığı. Gelmiş geçmiş birçok milletvekilinin odalarını gördüm, hiçbirinin bu kadar ilgi gördüğüne şahit olmadım. Eski ve yeni bakanlar hariç tabii.

 

Neden?

 

Çünkü sorumluluk alıp iş bitiriyorlar.

 

Neden?

 

Çünkü Bursa'da siyasi ve idari kurullar, mekanizmalar protokolvari çalışıyorlar da ondan. Çaresiz vatandaş soluğu öteden beri tanıdığı ve yakın gördüğü bu isimlerin yanında alıyor."

 

Ardından da hafta başı Ankara'da ziyaret ettiğim Harun Akın'ın makamına gelen dağ köylülerinin bir sorununa şahit olduğumu aktarmıştım:

"Milli Parklar Genel Müdürü değişir değişmez yaptığı ilk uygulama, Milli Park çevresindeki 4 köyün merasına giriş ve çıkışlardaki ücretsiz uygulamayı kaldırıp, köylünün kendi arazisine paralı geçiş yaptırması. Hangi devlet zihniyeti ile bağdaşır bilinmez."

 

Elbette Harun Akın bu. Köylü, muhtarıyla Ankara'ya kadar gelmiş, yardım istiyor. Sessiz kalabilir mi?

 

MÜDÜR MUMCUOĞLU "KÖYLÜLER ÜCRETSİZ GİRİP ÇIKIYOR"

 

Yazımın yayınlandığı gün akşam saatlerinde Milli Parklar Bölge Müdürü Mustafa Mumcuoğlu aradı.

 

Önce bir düzeltmede bulundu:
"Yazınızda "Milli Parklar Genel Müdürü" ibaresini kullanmışsınız. Milli Parklar Genel Müdürümüz Yusuf Kandazoğlu beni arayarak yanlışın düzeltilmesini istedi"

 

Doğrudur, bilgi eksikliğinden kaynaklandı. Yazımın yayınlandığı gün bu bilgi bana da ulaştı.

 

Milli Parklar Bölge Müdürü Mustafa Mumcuoğlu yazımı okuduğunu ve çok üzüldüğünü söyledi.

 

Nedenini de şöyle açıkladı:

"Göreve geldiğimizde bir dizi değişiklikler yaptık. Milli Parklar giriş çıkışında bulunan gişemizdeki tüm elemanları değiştirdik. Birtakım iddialar vardı. Tüm giriş çıkışları yeniden düzenleyelim diye ücretsiz uygulamaları kaldırdık. Bunun üzerine Kirazlı, Soğukpınar, Bağlı ve Süleymaniye köylerimizin muhtarları bize gelip, ücretsiz giriş çıkışlarla ilgili konuştular. Çok haklılar. Köylülerin arazileri Milli Parklar içinde kalıyor. Biz de kendilerinden köyde oturanların araç plakalarını istedik. Sonra gönderdikleri listelerde sadece köyde oturanlar değil, Bursa'da oturanların da plakaları geldi, biz de bunun üzerine 'revize edin' dedik ve yeni liste istedik. Bildiğim kadarıyla da köylülerimiz için şu anda ücretli geçiş yok. Milletvekilimiz Mustafa Esgin'le beraber bu problemi ortadan kaldırdık"

 

SOĞUKPINAR MUHTARI "HALA PARA İSTENİYOR!"

 

Mehmet Mumcuoğlu "Şu anda 4 köyün halkı, arazisine giderken kapılardan ücretsiz geçiyor" diye bilgilendirmede bulundu ama dün Soğukpınar Köyü Muhtarı Mehmet Şirin'le görüştüğümde de tamamen tersini söyledi:

 

"Hayır, hâlâ köylü olarak ücretli giriş çıkış yapıyoruz. Daha cumartesi günü muhtar olarak ben yaşadım. Yukarda hayvanlarımın yanına çıkayım dedim, kapıda para istediler. Küçük araç 18, büyük araç 85 TL. 'Ben köy muhtarıyım, arazime çıkarken para ödemem' dedim, el kol hareketiyle biraz sıkıntı çıkardılar. Baktılar ki kararlıyım, ücretsiz geçiş butonuyla içeri bıraktılar."

 

Muhtar Şirin, Bölge Müdürü Mumcuoğlu'nun "liste istedik" sözlerine de tepki gösterdi:

 

"Ben muhtarım, benden son 2 yıldır hiç kimse bırakın liste istemeyi, 'revize edin' diye ne telefon açtı, ne ricada bulundu, ne de resmi yazı geldi"

 

Sonuçta ortada büyük bir anlaşmazlık var.

 

Milli Parklar Bölge Müdürü, "Sorunu bir ay önce hallettik" diyor, köy muhtarı ise "Problem devam ediyor" diyor!..

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları