19 Mart 2019 - Salı

Sahada son durum ne?

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 7 dk.
1273 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Geri sayım başladı. Seçim yarışı kızıştı.

Büyükşehir’de Alinur Aktaş mı? yoksa Mustafa Bozbey mi belediye başkanı olacak
Ya ilçelerde?

Cumhur İttifakı’nın adayları mı, yoksa Millet İttifakı’nın adayları mı?

Tüm bu soruların cevabını almamıza tam 13 gün kaldı.

Sandık bu, elbette kimin çıkacağını önceden kestiremeyiz. Çünkü milletin iradesi söz konusu. Ancak sahada birebir çalışan, gözlemleyen biri olarak öngörüde bulunduğumda Cumhur İttifakı’nın adaylarının Millet İttifakı’nın adaylarına nazaran daha bir önde olduklarını rahatlıkla söyleyebilirim.

Tabii ki en az üç, en çok dört ilçe hariç şerhini düşmek kaydıyla.

Ve yine 2014 yerel seçimleri ile son milletvekilliği seçimlerine nazaran genel anlamda oy kaybının yaşanacağı gerçeğine rağmen…

Yarışın son dönemecinde belediye başkan adayları peş peşe projelerini açıklamaya başladılar.

Perşembe akşamı Cumhur  İttifakı’nın AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Necati Şahin’in, Cuma akşamı da MHP Belediye Başkan Adayı Davut Aydın’ın,Cumartesi sabahı Millet İttifakı CHP’li Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın’ın, Pazartesi sabahı Cumhur İttifakı AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Dr. Ahmet Murat Ünal’ın  tanıtımı vardı.


Şahin’in en büyük avantajı mesleği ve siyasi geçmişi

İçlerinden Yenişehir’de Davut Aydın’ın tanıtımına katılamadım. Necati Şahin’in Podyum Davet’de düzenlediği tanıtımı teşkilat ağırlıklı olduğu için eski bakanlardan eski ilçe başkanlarına kadar partinin tüm ağır isimleri ile delegelerin katılımı eksiksizdi. Şahin  inşaat mühendisi. İMO Başkanlığı ve 5 yıl önce CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak sahada bulunduğundan Bursa’nın ulaşım ve kentsel dönüşüm başta olmak üzere tüm teknik sorunlarına vakıf olduğu için çözümleri için de öyle masa başında oturup da hayal projeler üretecek yapıda değil. Nilüfer için ortaya koyduğu projeler kentin  mevcut modern yaşam alanını ve kalitesini yükseltmeye, kırsal kesimin de bu hizmetlerden yararlanmasına yönelik gerçekçi çalışmalar olmuş.

Çalışmalarında özellikle sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetleri de gençler için ihmal etmediği dikkatlerden kaçmıyor.

Bu üçlüye teşkilat desteği tam

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’in geçtiğimiz Çarşamba günü yaptığı lansmanına iç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Bursa programını takip ettiğim için katılamamıştım. Cumartesi günü uzun aradan sonra ilk defa AK Parti ve MHP dışında CHP’nin bir organizasyonuna katılarak hem Erkan Aydın’ı hem de Bozbey’in vaadlerini dinleme fırsatı elde ettim.

Altın Ceylan Tesisleri’nde Erkan Aydın’ın basına yönelik lansmanına Nilüfer Belediye Başkan Adayı Turgay Erdem ile CHP ve İYİ Parti’nin il başkanları, milletvekilleri ve belediye meclis üyelerinin katılımı heyecan ve coşkuyu da beraberinde geldi.

Erkan Aydın’ı ilk milletvekili seçildiği dönemde dinlemiştim. Şimdi ise hitabetinde, beden dilini kullanmada müthiş farklılık var. AK Partili belediye başkan adaylarının yaptığı sahne şovundan uzak, eline aldığı mikrofonla hiç pronturdan ve ya elindeki kağıttan okuma gereği duymadan Osmangazi ilçesi için yapacaklarını ana hatlarıyla sıkmadan anlattı. Bu anlamda sade sunumunun izleyicilerin algısı açısından tam hedefini bulduğunu söylemeliyim. Hiç öyle maddi büyük görsellere gerek de duymadan derdini anlattı.

Osmangazi’nin AK Parti hükümetleri döneminde yetersiz hizmet almasından yakındı.

Bursa’nın merkezi, kalbi Osmangazi’yi neden bir Barcelona, bir Milano gibi Avrupa’nın marka kentleri olmasın?” Dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey de yaptığı konuşmada Bursa’da değişimin ayak seslerinin duyulduğunu, Büyükşehir’i tüm ilçeleriyle Nilüfer gibi gülümsetecek projelerinin hazır olduğunu söyledi. Dikkat ettim Bozbey konuşmalarında rakibi Alinur Aktaş’a yönelik aleyhte sert ve kırıcı üsluptan özenle kaçınıyor. Bu yönüyle de seçmenden takdir topluyor.

Murat Ünal’ın sunumu da çok beğenildi

Aynı tarzdaki sade ve doğal sunumu dün sabah Mudanya’da Cumhur İttifakı’nın Ak Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Ahmet Murat Ünal yaptı. Geçtiğimiz hafta içinde teşkilata ve halka açık toplantı ile Mudanya’ya yönelik projelerinin tanıtımını yapan Ünal, dün sabah BURFAŞ Sosyal Tesisleri’nde ayrıntılarıyla bu projelerini basın mensuplarına anlattı, sorularını cevapladı.

Kazanacak mısınız?” Sorusuna “Yüzde yüz evet, kazanacağız. Mudanya kararını verdi ,değişim istiyor “diyerek net cevap verirken, bir konuya dikkat çekti:

“Mevcut belediye başkanı ve kurumsal yönetim büyükşehir belediyesi ile kavgalı, merkezi hükümet ile iletişimi yok,  buraya gelen bakanları yok sayıyor. Hizmet üretmekten yoksun. Biz büyükşehir belediyesinin ve merkezi hükümetin gücüyle burayı özlemini çektiği insan odaklı hizmet yönetimiyle tanıştıracağız. Uyumsuzluğu ortadan kaldıracağız”.

Başkan Adayı Ünal’ın projeleri de basın mensuplarından tam not aldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları