08 Haziran 2021 - Salı

Bursaspor’da bir devrin sonu…

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 2 dk.
517 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Bursaspor’un yeni başkanı resmiyette Hayrettin Gülgüler gözükse de, cümle alem biliyor ki fiiliyatta asıl başkan Emin  Adanur. Adanur’u  tebrik  ediyorum, hakikaten Bursa’da ezberleri bozdu, yapamaz, olamaz denileni yaptı ve oldu.

 

 

 

Statükonun tüm dayatmalarına, siyasetin tüm baskılarına, etnik ve mikro milliyetçiliğin tüm hakim unsurlarına ve hakkında çıkarılan çirkin iddialara rağmen Emin Adanur, azimle çıktığı yolda amacına ulaştı.

 

Ben onun büyük bir özveri ve heyecanla yürüttüğü seçim çalışmasını ve  başarısını  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Genel Başkanlığındaki  AK Parti’nin 2002 seçimlerinde sandıktan zaferle çıkmasına benzetiyorum. Seçim öncesi siyasi yorumcular, gazeteciler ve hatta anketörler  bile  ihtimal vermiyorlardı.  Siyasi yasaklı Erdoğan “Muhtar bile olamaz” manşetlerine inat, AK Parti’yi sandıktan yüzde 34’le birinci parti çıkararak iktidara taşımıştı. Milletvekili seçilemediği için  Başbakan’da  olamamış, yerine Abdullah Gül Başbakan olarak 58. Hükümeti kurmuştu.

 

3 ay sonra da Siirt’te yapılan ara seçimlerde Milletvekili seçilmiş ve Başbakanlık görevini Abdullah Gül’den devralmıştı. Sonrası malum, 19 yıldır devrilmeyen iktidar…

 

 

                                        *****                              *****                              *****

 

 

Burada da öyle, hikayenin asıl ve görünen kahramanı Emin Adanur. Bursaspor’a başkan olacağım dediğinde hiç kimse ihtimal vermedi. Ben bile gülüp geçmiştim…

 

İlk dillendirdiğinde Mesut Mestan başkan idi.

 

Henüz oradan ayrılmamıştım. Bir keresinde “Abla ben başkan olsam nasıl olur?”diye sormuştu.“Olur, niye olmasın,Mestan’dan daha iyi yapacağına kuşkum yok” demiştim, hakikaten de öyle. Lakin içimden de “ Ah be oğlum keşke olsa. Ama Koskoca Bursaspor’u 30 yaşında, Muşlu çocuğa yedirmezler” diye geçirmiştim.

 

 

 

 

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLA...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları