10 Eylül 2020 - Perşembe

AK Parti'de 'mevcudun korunma' takvimi

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 5 dk.
995 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

AK Parti 7. Olağan kongre sürecine mart ayında pandemiden dolayı ara vermişti. Bursa'da İznik, Mustafakemalpaşa, Karacabey ve Yenişehir ilçe kongrelerini tamamlayan İl Başkanlığı, 5 ayın ardından ilçe kongrelerine bugün dağ ilçelerinden Keles ve Harmancık'la yeniden başlıyor.

 

AK Parti'nin 7. Olağan kongre takvimine göre;

 

12 Eylül Cumartesi günü Büyükorhan ve Harmancık, 13 Eylül Pazar günü Nilüfer, 19 Eylül Cumartesi günü Gemlik, 20 Eylül Pazar günü Gürsu ve Kestel, 26 Eylül Cumartesi günü Mudanya, 27 Eylül Pazar günü İnegöl, 2 Ekim Cuma günü Orhangazi, 3 Ekim Cumartesi günü Osmangazi ilçe kongreleri yapılacak. İlçe kongre takvimi 4 Ekim'de Yıldırım'la sona ererken, il kongresinin de kasım ayı içinde yapılması planlanıyor.

 

Kongreler parti teşkilatlarının yenilenmesi ve değişmesi için oluşturulan demokratik ve olağan zeminler olarak kabul edilir. AK Parti'nin bu süreçte ilçelerde ve il teşkilatında mevcut aday ve dar ekip anlayışıyla seçime gidecek olması, taban ve kamuoyundaki değişim, yenilenme beklentisini karşılamayacak. Yani, genel olarak "mevcudun korunduğu" kongrelere şahit olacağız...

 

Mustafa Öztürk'ten AK Parti'ye salvolar!..

 

 

Bir kongre bilgisi de eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti'den ayrılıp kurduğu Gelecek Partisi'nden. Alpaslan Yıldız'ın başkanlığında 5 aydır teşkilatlanma çalışmalarını yürüten Bursa İl Başkanlığı, 12 Eylül Cumartesi günü kongreye gidiyor.

 

Yıldız'ın tek aday olarak gireceği ve Genel Başkan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı duyurulan, ama gelmeme ihtimali ağırlık kazanan kongrenin davetini, "destek ve geçmiş" olsun ziyaretleri kapsamında enbursa.com'a gelen partinin Kurucular Kurulu Üyesi eski AK Parti Milletvekili Mustafa Öztürk yaptı.

 

Beraberinde İl Başkan Yardımcıları, ki her ikisi de Ak Parti'den geçmedir, Mustafa Hekimoğlu ve Mehmet Doğan'la ziyaretimize gelen Öztürk, öncelikle "Kurulduğu andan itibaren çok seslilik ve tarafsız habercilik anlayışıyla kente ayrı bir soluk getiren enbursa.com'a Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamasını son derece keyfi ve hukuk dışı buluyoruz." dedi.

 

Öztürk'ün, devamında "Dün birlikte politika yaptığımız arkadaşların bugün nereden nereye geldiğinin göstergesidir. Öfkenin, kibrin, egonun, adaletsizliğin tezahürüdür" demesini de aslında "Bakın bizim AK Parti'den ayrışma sebeplerimizden biri" olarak algıladık.

 

Öztürk, AK Parti milletvekili iken de yerelde ve genelde içine sinmeyen politikaları, yatırımları kısmen de açıklıkla dile getiren biriydi. Yaklaşık bir buçuk saate yakın söyleşimizde bu sefer daha cesur ve daha rahat, nalına da mıhına da vurarak konuştu. Yüksel Baysal ve Mustafa Gültekin arkadaşlarım bu konuların "doğrudan alıcısı" olarak size köşelerinde aktaracaklardır, ama benim özellikle üzerinde durduğum konu, siyasetin etik değerleriyle ilgiliydi.

 

Çünkü son dönemde AK Parti'nin içine girdiği "yozlaşması" artık toplum tarafından da tepkiyle karşılanıyor. Gelecek Partisi'nin A takımından Mustafa Öztürk bu konuda dedi ki:

 

"Siyasette iki şey önemli. Siyasi ahlak ve şeffaflık. Devleti yönetenler ile kurum ve kuruluşlar bunlardan yoksun olursa orası çakalların arenası olur. Siyaset bizde daha çok güç ve rant elde etmek için kullanılan araç durumunda. Oysa siyaset insana hizmet etmek için kullanılan bir araç olmalı. Amaç değil."

 

Gelecek Partisi'nin acı kaybı! Krize yüzerken yakalandı

 

 

Gelecek Partisi'nin Cumartesi günü yapılacak kongresine bir davet de İl Başkanı Alpaslan Yıldız'dan geldi. Yıldız, daveti yaparken, "Kusura bakmayın ben de bugün vekilimiz Mustafa Öztürk bey ve arkadaşlarla enbursa.com'a geçmiş olsun ziyareti için gelecektim. Ama il başkan yardımcımızı dün kalp krizinden kaybettik, şimdi onun cenazesine gidiyoruz" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

 

Başkan Yıldız'ın atama yönetiminde İl Başkan Yardımcısı olarak görev alan ve kalp krizinden vefat eden o kişi, Ahmet Hatipoğlu.

 

Başkan Yıldız'ın söylediğine göre AK Parti'de Nilüfer ilçe teşkilatında çalışan, Özlüce Mahallesi delegeliği yapan Hatipoğlu, önceki gün ailesiyle gittiği Bodrum'da kalp krizine denizde yüzerken yakalandı. Hastaneye kaldırıldı ama kurtulamadı. Cenazesi Bursa'ya getirilen ve dün öğleden sonra toprağa verilen Hahtipoğlu'nun eşi de yaşadığı travma sonucu hastaneye kaldırıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları