11 Nisan 2020 - Cumartesi

Çavuşoğlu, 'bu bir af yasası değil' dedi!

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 2 dk.
1527 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Meclis, kamuoyunda af yasası olarak bilinen Ceza İnfaz Yasa Tasarısı'nı görüşüyor. Coronovirüs tedbirleri kapsamında yeniden AK Parti tarafından Meclis'e getirilen ve MHP'nin tam destek verdiği yeni düzenleme ile 100 bin tutuklu ve hükümlü salıverilecek.

 

İşte bu noktada toplumda başta şiddete ve cinsel istismara uğrayan kadınlar ile yakınları öldürülen aileler olmak üzere içeridekilerin salıverilmesinden büyük endişe duyuluyor.

 

Bu endişe ve kaygıları aynı zamanda hukukçu olan TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu'na sordum.

 

Çavuşoğlu, Meclis'te görüşme sırasında sorularımızı yanıtladı.

 

Öncelikle dedi ki:

 

"Şu düzeltmeyi yapmamız lazım. Bu asla bir af yasası değil. İnfaz şekilleriyle ilgili düzenlemedir. Yani düzenleme af olmadığı için suçlarda şartlı tahliye müessesesini getiriyor. Teklifle infaz süreleri kalıcı olarak yeniden düzenleniyor. Bu oranlar istisnaları da sayılmak suretiyle genel manada 1/2'ye çekilmekte" (yani oransal bir durum söz konusu)

 

Ardından da yapılan düzenlemeye örnek verdi:

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları