19 Şubat 2024 - Pazartesi

Yeniden Refah Partisi Yalçın’la AK Parti’den alıyor

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 6 dk.
188 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Geçtiğimiz hafta CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i enbursa.com’da konuk ettik. Yaklaşık 2 ay önce de çiçeği burnunda aday olarak ziyaretimize gelmişti. O zamana göre bu sefer kendisini çok moralli gördük.

Keyfi yerinde idi.

Çünkü o dönemde daha Yeniden Refah Partisi “iddialı adayını” Bursa kamuoyuna çıkarmamıştı.  Üstelik İyi Parti’nin Selçuk Türkoğlu’nu sahaya sürmesi Bozbey’i zor durumda bırakmıştı.

Dedim de:

“Eğer kazanırsanız bu Sedat Yalçın sayesinde olacak”

Çünkü Yeniden Refah Partisi’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, eski AK Parti il Başkanı Sedat Yalçın oylarının genelini AK Parti’den alıyor.

Ve Sedat Yalçın son 3 haftadır sahada, klasik medyada ve sosyal medyada gerçekten çok iyi bir rüzgâr estiriyor. Nitelikli bir ekip, iyi planlama ve doğru zamanda doğru adımlarla çalışılıyor.

Sedat Yalçın’ın kişiliği, siyasi geçmişi ve duruşu Yeniden Refah Partisi’ni görünür hale getirdi, onun varlığı YRP’ye de büyük heyecan, hareketlilik ve güven tahsis etti.

Tabii İl Başkanı Murat Kolancı’nın da arka plandaki sakinliği, ikna kabiliyeti ile sessiz ve derinden üstün oyun kurma becerisi ile inanmış kadrolarını da eklemek gerekiyor.

 

İl Başkanı Kolancı Sedat Yalçın’ı kazanmakla kalmadı, onun tahsis ettiği güven unsuruyla Kestel’de AK Parti’nin aday göstermediği başarılı Belediye Başkanı Önder Tanır ile Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz’ı partisine kazandırdı.

Böylelikle Bursa’da YRP’yi bir anda ciddi bir rakip durumuna geldi.

Çok net ifade ile 2 milletvekili çıkaran İyi Parti’nin bile önüne geçmiş durumda.

…..                           ……

Almira Otel’de 3. basın buluşmasını gerçekleştiren Sedat Yalçın’ın kent ulaşımı üzerine yaptığı başarılı sunumunda bir kere daha AK Parti adına hayıflandım. Kent siyaseti adına ise sevindim.

YRP sayesinde siyaset nitelikli bir ismi kazanmış oldu.

Maalesef AK Parti böylesine nitelikli insanlarının kıymetini bilmedi, elinden kaçırdı. Sadece Yalçın nezdinde değil. Bursa’da onlarcasını, Türkiye genelinde binlercesini.

Partide yıllanmış emeği olan, davasının izinde giden inanmışları, parti içi yarışlarda ya birbirine kırdırdı ya da dışladı.  Liyakatli ve nitelikli olanların yerlerini ekipçilik ve adamcılık aldı.  Sonuçta makam hırsı ve rant egoyu, kibri getirdi.

…..                  ……

AK Parti Bursa’da 2002 yılından bu yana en zor seçimlerini yaşıyor. Genelde ve yerelde 22 yıldır iktidar olan parti kendi içinde bile ilk defa istifalara, küslüklere, tavır ve tepkiye teslim olmuş durumda. Adaylarına kol kırılır yen içinde kalır misali sahip çıkması gerekirken, yönetimlerden mevcut adaylara oy çıkmayacağı söylentilerini sağır sultan dahi duymuş. İnanın Cumhur İttifakı ortağı MHP, AK Partililerden daha fazla Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Alinur Aktaş’a ve belediye başkan adaylarına sahip çıkıyor.

Partinin batıdaki oy deposu Mustafakemalpaşa İlçesi’ni Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın başarısına rağmen görmezden gelinip MHP’ye verilmesi ilçenin tabanında tepkileri beraberinde getirirken…(düzeltme yapayım. Bu durumu MHP’ye tepki olarak görmemek lazım, zira 5 yıl önce Yenişehir İlçesi verildiğinde bu şekilde bir tepki yaşanmamıştı. Partililer Cumhur İttifakı’nın çimentosu, Türkiye’nin beka sigortası partiye ilçe verilmesi taraftarı değil bunun Mustafakemalpaşa ilçesi olmasına kırgınlar.)

AK Partililere göre şimdiden Kestel, Büyükorhan ve Mustafakemalpaşa kaybedilmiş 3 ilçe. Ben MHP’ye verildiği için bu ilçeyi kayıp olarak görmüyorum, kaldı ki Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci’yi kazanacak iddialı isim olarak görüyorum. Tabii şimdilik kenarda sessizce bekleyen Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın omuz vermesi durumunda ittifakın işi daha kolay olur diye de not düşeyim.

Sonuçta, AK Partililer açısından Orhaneli, Karacabey, Mudanya, Nilüfer ve Yenişehir’i de eklersek, 8 ilçe şu konjonktürde seçime girmeden kayıp olarak değerlendiriliyor.

Bu arada Sedat Yalçın bugünkü basın toplantısında bir öncekiler gibi Bursa’ya değer katacak ve kent trafiğini rahatlatacak sürdürülebilir ulaşım projelerini paylaştı. 2 katlı tüp geçitler, hafif raylı sistemler, tüneller, dikey ve yatay yeni alternatif yollar, üst üste binmiş kavşak düzenlemeleriyle alternatif yolları içeren yolların detaylarını haber sayfalarımızdan okumanızı önemle tavsiye edeceğim. Bu projeler Türkiye ve metropol kentler için pek yabancı olmamakla beraber Bursa için yeni diyebiliriz. Vizyoner projeleri konuşmak, duymak ve hatta bunları yazmak bile insana keyif veriyor…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları