21 Temmuz 2020 - Salı

Hukuk sistemimiz 'kadın'a karşı eylemlerde yetersiz!..

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 2 dk.
1003 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Gün geçmiyor ki, kadına karşı şiddet, tecavüz ve öldürme olaylarıyla karşılaşmayalım. Daha HDP cephesinde, TBMM'de görev alan 2 milletvekilinden birinin eşini dövmesi, diğerinin de bir anneye tecavüz iddiasının yarattığı siyasi gerginlik hararetini korurken, 27 yaşında gencecik bir kızımızın eski sevgilisi tarafından hunharca öldürülmesi haberiyle bir kere daha can evimizden vurulduk.

 

Bir kadın olarak değil, bir insan olarak dahi bu tür haberleri duymak utanç verici. Artık her kadına ve çocuğa yönelik şiddet, öldürme, cinsel istismar haberleriyle yıkıldığımızı, vurulduğumuzu söylemekten, yazmaktan bıktık. Ama ruh hastası erkekler, karısına, kızına, bacısına, hatta anasına, sevgilisine, kız arkadaşına el kaldırmaktan bıkmadı, bu gidişle de bıkmayacak.

 

 

Çünkü başta yasalarımız olmak üzere erkek egemen toplum olarak eğitim sistemimiz ile törelerimiz "buna müsait."

 

Hadi eğitim sistemimiz ile töreleri bir anda değiştirmemiz mümkün değil ama ya peki, yasalarımızı?

 

Ne acıdır ki, yasalarımızda kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri tanımlaması yok. Bunun yerine darp, adam öldürme gibi genel bir tanımlama var.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları