27 Eylül 2019 - Cuma

Bursa'da acil toplanma alanları nerede?

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 4 dk.
1005 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Dün Silivri merkezli 5,9 şiddetindeki depremin korkusunu yaşadık, hepimiz bulunduğumuz binalardan sokağa kendimizi zor attık.

 

Attık da ya sonrası?

 

Sadece depremde değil, Allah korusun büyük bir afet durumunda Bursa'da nerede toplanılacak? Yerel ve merkezi idare nerede olacak? İlk yardımları nerede alıp nerede ihtiyaçlar karşılanacak?

 

Hangimiz bunu biliyoruz ki?

 

Tabii ki yetkililer dışında hiçbirimiz bilmiyoruz.

 

Dün küçük bir araştırma yaptım, öyle belirgin tam yer ve konum bulamadım.

 

Sadece şu net bilgiye ulaştım. E-devlet üzerinden adını ve oturduğun mahalleni girip afet durumunda nerede toplanılması gerektiğini öğrenebiliyorsun.

 

Ben dün bu korkudan hemen öğrendim. Siz de hemen sorgulamanızı yapın ve çocuklarınıza sıkı sıkı tembihte bulunun.

 

Aslında AFAD tarafından Bursa halkının bu konuda bilgilendirilmesi gerekiyor. Olası afet için ayrılan açık alanların, bölgelerin konumunu içeren açık adresleri yazılı, görsel ve sosyal medya aracılığıyla, muhtarlıklar tarafından yapılacak duyurularla sık sık ilan edilmeli.  Neticede yediden yetmişe herkes  e-devlet sorgulamasını yapmıyor ya da yapamıyor veya bu hizmetten yararlanma imkânına sahip değil.  

 

Gaziantep mutfağı ayağımıza geldi!..

Gaziantep mutfağı dünya gastronomi alanında UNESCO Dünya Mirası'na girip tescillenen tek ilimiz. 12 bin yıllık tarihinden gelen 600 çeşit yemeğiyle alanında özel bir yere sahip olan Gaziantep, bu ayrıcalığını birkaç yıldır İstanbul başta olmak üzere değişik illerde düzenlediği yemek festivalleriyle hem lezzet severlerle buluşuyor, hem mutfağını hem kültürel değerlerini tanıtıyor hem de iki kent arasındaki ticari gelişime katkı sağlıyor.
İşte bu festivallerden biri geçen hafta İstanbul'da yapıldı.

 

Şimdi de Bursa'da düzenleniyor.

Bursa Gaziantepliler Derneği tarafından Osmangazi Çarşamba Pazar Alanı'nda organize edilen ve 26-29 Eylül tarihlerini kapsayan etkinlikte böreğinden baklavasına, el oymasından bakır işlemeciliğine kadar tüm kültürel değerlerin tanıtımı ve satışı yapılırken, halk oyunlarından tarihi geçmişinin de anlatılacağı sunumlara kadar pek çok alanda görsel sunumlar yer alıyor.

 

Bursa Gaziantepliler Derneği Başkanı İsmail Şengüloğlu'nu, önceki akşam Serdar Ömeroğlu ile birlikte yaptığımız ve sosyal medyada yayınlanan "Laf Lafa" programında konuk ettik.

 

Sohbetimize ilk şu vurguyla başlaması doğrusu benim çok hoşuma gitti:

"Benim babam ben küçükken Gaziantep'ten çıkmış gelmiş ve buraya yerleşmiş. Ama ben her zaman şunu söylerim. Gaziantep doğumlu Bursalıyım. Önceliğim Bursa. Bu kentte yaşıyor, bu kentte doyuyorum. Bizim Bursa'ya aidiyetimiz var. İşte bu noktada dernekleşip hem doğduğumuz hem doyduğumuz kent arasında bir köprü oluşturalım dedik, bunu derken salt hemşehricilik mantığıyla yaklaşmayıp, iki kenti birbirine yakınlaştıralım, kaynaştıralım, ticari ilişkileri de geliştirelim istedik"

 

Şengüloğlu festival etkinliğinin çıkış amacını da anlattı.

"Bizde bu kapsamda, Gaziantep neyiyle meşhur, 600 çeşide varan ve dünya miras listesine giren mutfağıyla. Madem Bursa Gaziantep'e gidemiyor, o zaman biz Gaziantep'i, mutfağıyla, diğer kültürel değerleriyle buraya getirelim dedik ve bu etkinliği düzenlemeye karar verdik"

 

Gaziantep Tanıtım Günleri adı altındaki etkinlik bu yıl Bursa'da ilk defa düzenleniyor. 400 civarında stant oluşturuldu. Özel sektörün dışında, Gaziantep Büyükşehir ile 5 tane de ilçe belediyesinin kendi açtığı stantlar da var. Tanıtımı yapılan ister yemek, ister tatlı, isterse bir başka el emeği ürün olsun festival kapsamında stantlarda mutfağını da görmek mümkün. İzleyici pişirilirken görüp tadına bakabilecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları