30 Kasım 2020 - Pazartesi

Sizce de bu işte bir gariplik yok mu?

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 5 dk.
819 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Komplo teorileriyle işim olmaz. Koronovirüs Çin’den çıkıp dünyada ölümcül salgın haline geldiği andan itibaren binlerce komplo teorileri ortaya atıldı.  Zaman içinde geneli çürüdü gitti, geriye kalan tek gerçek gözle görülmeyen bu canlının dünyada insan popülasyonunu tehdit ettiği.
 

Ancak Mart 2020’den bu yana dikkat çeken bir husus var. Bu virüs Çin’den çıkıp dünyaya yayıldı, şimdi aradan geçen 10 ayda dünya haritası üzerinden toplam ölüm ve vaka sayılarına baktığımızda çok ilginçtir, en az vaka ve ölü sayısı Çin’de görülüyor.
 

Amerika, Avrupa ve biz dahil her gün alınan sıkı tedbirlerle içe doğru kapanırken, Çin alabildiğine sanki bu virüsü atlatmış bitirmiş gibi sosyal ve ekonomik anlamda dışa açılımını sürdürüyor.
 

ÇİN’DE YENİ VAKA SAYISI SADECE 18

 

Şöyle ki;

 

29 Kasım Pazar günü itibariyle;

 

Koronovirüsten ölenlerin sayısı dünya genelinde toplam 1 milyon 465 bin 519. Sadece geçen hafta dünya genelinde 75 bin insan bu hastalıktan öldü. Tespit edilen toplam kişi sayısı 63 milyon 587 bin 912. Tabii bunların kayıt altında tutulanlar olduğunu, gerçek rakamların bunların çok çok üstünde olduğunu da belirtmeliyiz.
 

En fazla etkilenen ülke ABD. Tabloda ABD’de bugüne kadar ölenlerin sayısı 273 bin 589 iken, onu sırayla 172 bin 884 ile Brezilya,  137 bin 857 ile Hindistan, 105 bin 751 ile Meksika, 58 bin 653 ile İngiltere, 55 bin 776 ile İtalya, 50 bin 558 ile Fransa, 44 bin 668 ile İspanya,  16 bin 793 ile Almanya izliyor.
 

Türkiye’nin son 2 ayda daha da yayılan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dediği gibi 3. dalga durumuna ulaşan koronovirüsten dolayı 13 bin 954 bin vatandaşımızın kaybı ile tabloda yukarıya doğru çıkışa geçtiğini görüyoruz.
 

Çin ise tablonun en altlarında.


Yaklaşık bir yıl önce Yuhan kentinden çıkan bu ölümcül hastalıktan Çin’de çok ilginçtir ki,  bugüne kadar bildirilen ölü sayısı toplam 4 bin 634. Ve dikkat ettim, bu rakam 26 Kasım’dan bu yana hiç artmadı. Aynen devam ediyor. Yeni vaka sayısı ise sadece 18. 


DSÖ verilerine göre Çin’de durumu kritik hasta sayısı ne kadar biliyor musunuz?

 

Sadece 7
 

TÜRKİYE’DE GÜNDE 30 BİN YENİ VAKA

 

Biz de ise neredeyse her gün yeni 30 bin vaka tespit ediliyor. 1 ayda 1 milyon insanımızın bu hastalığa yakalanması demek ki, korkunç bir rakam. Dün hükümetin getirdiği 2. yeni kısıtlayıcı tedbirlerle de artık bu salgını kolay kolay ve hızlı bir şekilde önlemek mümkün gözükmüyor.
 

Önümüzdeki süreçte korkarım ki, daha radikal tedbirlerin alınması zorunlu hale gelecek.
 

Çin’in nüfusu 1 milyarı geçmiş durumda. Bu kadar yoğun nüfusa rağmen bu hastalığı nasıl önledi, nasıl yayılma ve can kaybı hızını kesti, tüm dünya içine kapanırken o nasıl normal hayat akışını sürdürüyor inanın anlaşılır gibi değil.
 

Tüm dünyadan gizlediği bir tedavi yöntemi mi buldu, yoksa gerçek sayıları bildirmiyor mu?
 

Ya da aşı buldu da gizliyor.
 

Sonuç ne olursa olsun, mutlak surette bir yöntem bulduğu ve bunu dışarıya bildirmediği daha akla yatkın geliyor.
 

Artık ben böyle basit bir yorumda bulunayım da, siz nasıl bakarsınız bilemem. Yok, eğer illa bu bir dünya projesi, ardında bizim gibi garibanların aklının almayacağı çok farklı işler var derseniz o zaman da bakınız komplo teorisyenlerine 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları