21 Şubat 2020 - Cuma

Kürtleri kaybeden HDP bakın gözünü kimlere dikti?

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 55 sn.
1259 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, T24'ten Şirin Payzın'a dikkat çeken açıklamalarda bulunmuş. Açıklamalarda benim de dikkatimi çeken birkaç cümlesi oldu.

 

Birincisi;

 

Gazeteci Şirin Payzın'a göre yaptığı öz eleştiri:

 

"Demokrasi talebimiz tüm Türkiye için... Özeleştiri yapıyorum; biz Kürtlerin yaşadığı sorunları Türkiye halklarına çok iyi anlatamadık. Egelinin, Karadenizlinin sorununu da Kürtlerin sorunu haline getiremedik. Türklerle Kürtleri aynı noktada buluşturamadık. Bu konuda eksik kaldık. Bu önümüzdeki yeni dönemde gerçek demokrasi için Türklerle Kürtlerin taleplerini, acılarının, sevinçlerini, hislerini duygularını ortak noktada buluşturabilmek için daha çok çalışacağız. Yeni dönemde dokunamadığımız kesimlere; Romanlara, Çerkeslere, Gürcülere ulaşmaya çalışacağız çünkü bizlerden beklentileri olduğunu düşünüyorum".

 

Külliyen yalan.

 

Özeleştiri değil. Yeni bir yol haritası. Yeni bir açılım politikası.

 

Çünkü;

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları