14 Ekim 2020 - Çarşamba

CHP istiyor diye seçim olur mu?

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 3 dk.
819 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu neden erken seçim istiyor?

 

Bu açıklamayı neden yaptı?

 

Dünkü yazımda da vardı. Anketlere baktığımızda partisinin durumu stabil. Diğer  mevcut partilerin durumu da İYİ Parti’nin dışında pek iç açıcı değil. Yeni kurulan partiler deseniz yüzde 1’in altından çıkamıyorlar ki, işte burası pek inandırıcı gelmiyor. Çünkü, benim edindiğim izlenim sahada teşkilat düzeyinde aktif olamasalar da, genel başkanları düzeyinde hele ki Ali Babacan ismi belli bir yaş ve iş dünyası üzerinde fazlasıyla ağırlığını hissettiriyor.

 

Peki CHP istiyor diye erken seçim olur mu?

 

Hepimiz biliyoruz ki CHP istiyor diye seçim olmuyor. Ancak MHP isterse durum başka…

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu anladığım kadarıyla, erken seçim talebini erken seçim olsun diye içtenlikle istemiyor. Siyaseten istiyor.

 

Amacı MHP üzerinden AK Parti’yi köşeye sıkıştırmak.

 

Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki;

 

Mesleki tecrübelerimden gördüğüm üzere, bu ülkede erken seçim bir kere dillendirilmeye başlandı ise, mümkünatı yok o seçim er geç oluyor.

 

Zaten Ankaralı gazetecilerde havada böyle bir kokuyu almaya başladıklarını söylüyorlar

 

Yani artık geri dönüşü yok.

 

İŞTE GELECEK PARTİSİ’NİN BURSA’DAKİ “A” TAKIMI

 

Konu yeni partilerden açılmışken,

 

Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanlığındaki Gelecek Partisi Bursa’da teşkilatlanma anlamında Deva Partisi’ne göre bir tık daha önde.

 

Çünkü,Kurucular Kurulu  Üyeleri ile İl başkanları ve  yöneticileri kamuoyunda da tanınan isimler, ayrıca İl Başkanı Alpaslan Yıldız’da taban siyasetinden  gelmesinin avantajını gayet güzel kullanıyor.

 

Bu parti  geçtiğimiz ay  il kongresini yaparak, teşkilatlanmasını hemen hemen 2-3 ilçe dışında tamamladı. Partinin kongreden sonra en çok merak edileni yürütme kuruluna girecek isimler idi.

 

Dün yönetime yakın isimlerden birinden aldığım bilgiye göre, Başkan Alpaslan Yıldız listesini yapmış, ama henüz açıklamamış.

 

14 kişilik Başkanlık Divanı’nda şu isimlere kesin gözüyle bakılıyor.

 

Siyasi İşler Başkanlığı’na  Mustafa Hekimoğlu, Teşkilat Başkanlığı’na  Mahmut Fuat Kadıoğlu,Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Av. İsmet Ertürk,  Yerel Yönetimler ve Şehircilik Başkanlığına  Mimar Müge Tuncel, İdari ve Mali işler Başkanlığı’na  Tugay Yıldızhan.

 

Gelecek Partisi Başkanlık Divanı’na Yaşlılar Komisyonu ile Engelliler Komisyonu Başkanlığı adı altında 2 ayrı birimi de getirmiş. Engelliler Komisyonu Başkanlığı’na İsmail Altın’ın görevlendirilmesine kesin gözüyle bakılırken, bu isim daha önce de AK Parti’de sosyal işler birimlerinde aktif olarak çalışan emektar partililerdendi.

 

Altın STK’larda da aktif biri.

 

Dinçer Akyel’in başkanlığını yaptığı Osmangazi Yörük ve Türkmen Dernekleri yönetiminde birlikte görev aldığımız için tanıyorum . Hakikaten özveriyle çalışıyor. Gelecek Partisi’ne geçtiği zaman sormuştum.

 

“Neden?”

 

Verdiği cevap” Bize kuruluşundan beri çalıştığımız koşturduğumuz bu partide siyaset yapma hakkı tanımadılar.Dışladılar. Yüzümüze bakmadılar.” olmuştu.

 

Bilmem anlatabildim mi?

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları