14 Haziran 2021 - Pazartesi

Kusura bakmayın ama aşı da buldumcuk olduk!

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 3 dk.
588 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Geçen yıl tam da bu günlerde dünya halkları olarak  salgının tek çaresinin aşı olduğu  umuduyla büyük bir bekleyiş içinde idik. Bilim adamları en erken 2021 ‘i işaret ediyorlardı.

 

 

 

 

2021 geldi, önce Çin aşıyı buldu. Ardından Rusya ve Almanya. Avrupa ile eş zamanlı olarak biz de aşıya erişebilen ender ülkelerden olduk.Hatırlayın, Çin’den ilk aşı geldiğinde neredeyse  bayram edecektik.

 

Sanki, toplumda öyle bir hava yaratılmıştı ki aşı gelir gelmez yaşlıdan gence doğru 82 milyonun tamamı , bebekler hariç aşı olacaktı.

 

Ancak  bir aşı keşmekeşliği oluştu. Önce sinovac aşısı Çin aşısı denilerek toplumda ekseriyetle karşıt duruş sergilendi. Çok geçmeden Almanya’dan biontec aşısı geldi. Bu sefer de “Çin aşısı mı? Avrupa aşısı mı?” ikileminde tam anlamıyla buldumcuk olduk.

 

Sonra  bir ay gibi  sürede her iki aşı planlanan dönemde gelmedi. Aşıya erişim kesilince  hükümete tepki gösterildi. “Vay Amerika, İngiltere halkının 3te 2’sini aşıladı, vay İsrail 2. doz aşıyı da tamamladı. Türkiye hala aşı bekliyor” gibi…

                                

 

                            ****                                ****                        ****

 

Sağlık Bakanlığı verilerine göre bugüne kadar toplamda 27 milyon sinovac  ve 14.5 milyon biontec aşısı geldi. 31 milyon kişi aşılandı. Dünya ülkeleri 3. doz aşıları konuşurken biz hala 1. Doz  aşıda istenilen  rakamlara ulaşabilmiş değiliz.

 

Sağlık Bakanlığı’nın tüm aşı olun çağrılarına, bilim adamlarının açıklamalarına rağmen aşıya karşı toplumda  sert bir direnç var. Hastanelerde şimdilerde biontec aşısı var.

 

“Neden aşı olmuyorsunuz?” sorusuna bilgi kirliliğinden kaynaklanan  şehir efsanelerinden cevaplar verilirken, bakıyorum da ya “Sinovac aşısını bekliyorum” ya da “Ekim’de yerli aşı çıksın onu bekliyorum” diyenler de ağırlıkta.

 

Oysa bilim adamları “o aşı, bu aşı değil, hangi aşı varsa mutlaka onun yapılması” gerektiğini , “toplumsal bağışıklığa ancak aşılama ile kısa zamanda ulaşılacağını” yoksa covid salgınının 4. Dalgasının kaçınılmaz olduğunu belirtmelerine rağmen.

 

Anlayacağınız  aşı  gelse bir türlü, gelmese bir  türlü…

 

ESKİYLE YENİYİ BULUŞTURAN DÜĞÜN

 

Pandemi kısıtlamasında düğünler de yasaklanmıştı. 1 Haziran’dan itibaren  ertelenen düğün ve nikah cemiyetleri yeniden sosyal yaşamımızda yerini almaya başladı. Geçtiğimiz hafta çok uzun aradan sonra bu cemiyetlerden birinde idik.

AK Parti camiasının yakından tanıdığı, Yıldırım İlçesi’nin kurucularından ve eski İlçe Başkan Vekili, aynı zamanda yakın aile dostumuz Ercan Yenice’nin oğlu Av.Muhammed Yenice’nin düğününe katıldık. 

 

 

 

 

 

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLA...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları