16 Ağustos 2024 - Cuma

AK Parti’de beklenilen “değişim” gerçekleşecek mi?

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 4 dk.
33 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

AK Parti’de beklenilen “değişim”  gerçekleşecek mi? AK Parti 23. Kuruluş yıl dönümünü Ankara’da parti genel merkezinde düzenlenen törenle kutladı. Şaşadan uzak, gayet sade törende salonda bulunanlar ve TV ekranından canlı izleyenler için kimlerin katıldığı ya da Cumhurbaşkanı’nın geçen 23 yılda neler yapıldığını anlatmasından ziyade, konuşmasının aralarında ileriye dönük vereceği mesajlara kilitlenildi.

Öyle ya;

1 Nisan tarihinde, sandıktan 22 yıllık iktidarlığında ilk defa CHP’nin arkasından 2. parti olarak çıktıklarında balkon konuşmasında “mesajı aldık, milletimiz merak etmesin gereğini yapacağız” demiş ama…

Geçen sürede gereği yapılmamıştı.

Partinin büyük oy kaybetmesinden kimse de üzerine sorumluluk almadığı gibi, yenilgiyi ekonomik krize bağlayacak kadar, hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim üstü emeklilere beklediği zammı vermeme ısrarına götürecek kadar da pişkinlerdi.

Dolayısıyla, teşkilatlarda ve partinin seçmen tabanında süre uzadıkça beklentiler yerini hayal kırıklığına bıraktı, ileriye dönük bir kaygı ve umutsuzluk ortaya çıktı.

……                ……

İşte Cumhurbaşkanı konuşmasının sonuna doğru” o “ mesajı verdi, daha doğrusu 1 Nisan’daki sözlerini yeniledi:

“Özeleştirimizi samimiyetle yapıyor; nerede eksiğimiz varsa, hiçbir komplekse kapılmadan üzerine cesaretle gidiyoruz.

Cumhurbaşkanı değişim için partinin büyük kongresini işaret etti:

 Önümüzdeki aylarda başlatacağımız Büyük Kongre sürecimizi sadece bir vitrin yenilenmesi olarak değil, milletimizin bizden beklediği kapsamlı değişimin ana zemini olarak görüyoruz.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan parti yönetim kadrolarında yapacağı değişim için 2 kıstas ortaya koydu:

 Kendini yorulmuş hisseden varsa, bitkin hisseden varsa, onlardan kenara çekilip biraz soluklanmalarını istiyoruz. İkincisi, hangi görevde olursa olsun hiçbir arkadaşım, koltuğuna yaslanıp rehavete kapılma lüksüne sahip değildir. Heyecanını kaybedenler, millete hizmetin önünde engel olmamalıdır. Bunun vebali ağırdır. Bunun hesabı ağırdır.

Cumhurbaşkanı yine değişim dedi ama partinin üst kadroları, söz sahipleri bu değişime ne kadar ayak uydurabilecekler?

Parti kulislerinde denilen o ki, üst yönetimin yine “değişim”den neyi anladığı/ anlayacağı! 

Hatırlarsanız, 2023 milletvekilliği seçimlerinde de değişim dendi, Bursa’nın vekil listesinde sadece 3 isim liste dışı kaldı.

Yine bu yılki mahalli idareler seçimlerinde değişim dendi, mevcutların içinden sadece Orhaneli ve Kestel belediye başkanları değişti.

Burada parantez açayım, Bursa’da gerek milletvekilliği gerekse de belediye başkanı adaylarının belirlenmesinde ve belediyelerin kaybedilmesinde tüm sorumluluğu AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’a atmak son derece yanlış. Bu partinin en etkili 2 bakanı ve 10 milletvekili de var.

Ben birebir şahidim, kendisi her iki seçimlerde de mevcut isimlerin, adayların teşkilat ve halk nezdinde karşılığının bulunmadığını elindeki verilere dayanarak hem söyledi, hem rapor etti. 

Yukarıdan dayatmalarla sonuç ortada…

……            ……

Partinin kongre takvimine gelince….

Henüz açıklanmadı.

Öğrendiğim kadarıyla olağan büyük kongresinin ya Ekim, Kasım aylarında ya da 2025’in ilk baharında yapılması bekleniliyor.

Eğer burada değişim denilen vitrin yenileme 2025’e kalırsa geçmiş olsun…  

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları