08 Mayıs 2022 - Pazar

Soylu “adam yerine koymam”demişti, öyle de yaptı!

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 5 dk.
306 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News
 
Eğer bir İç İşleri Bakanı katıldığı TV kanalında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ için açık açık:
“Adam yerine, insan yerine koymam. Benim için hayvandan aşağı biridir. Operasyon çocuğudur, Soros çocuğudur. İstihbarat elemanı olduğu apaaçık bellidir"
Diyorsa;
Mutlaka bu iddialarının altı doludur. İstihbarat raporlarına dayandırılarak ortaya atılmış ifadelerdir.
Hele ki söz konusu o bakan Süleyman Soylu ise öylesine değil, bilerek söylenmiş sözlerdir.
                              *****                                *****
Bu sözlerden sonrası malum. Ümit Özdağ Bakan Soylu’ya rest çekti ve “Seni saat 11.00’da İç İşleri Bakanlığı binasının önünde bekliyorum” dedi. 
Ve Bakan Soylu’nun bu reste nasıl cevap vereceği merak konusu idi. Bakan Soylu’yu tanıyanlar  bu restin altında kalmayacağını ve ince zeka ürünü taktikle mesaj vereceğini bilirler. Nitekim öyle de oldu. TV kanallarının büyük bölümü o gün canlı yayın yaptı. Ancak oradaki detayı, Bakan Bey’in  kimsenin aklına gelmeyecek bir görüntü ile verdiği mesajı sadece Halk TV  yakalayabildi.
Şöyle ki;
İç İşleri Bakanlığı binasının önünde üzerinde “HAYDİ”yazılı yeşil-beyaz renkli resmi bir polis aracı vardı.
Özdağ’ın konvoya gelmeden az evvel bakanlık binası önüne gelen araç, Bakan Soylu’nun “adam yerine koymam” sözleriyle bir bağlantısı var mı?diye manidar  bulundu.
Zira; 
Bu araç İç İşleri Bakanlığı’nın 2020 yılında Bakan Soylu’nun talimatıyla çevre, doğa ve hayvanlara yönelik suçların engellenmesi amacıyla Emniyet ve Jandarma teşkilatı bünyesinde 81 ilde uygulamaya konulan Hayvan Durum İzleme Mobil birimine ait idi.
BAKAN TEPKİSİNDE HAKLI, “KAŞIYORLAR”
Bu arada Bakan Soylu’nun açıklamalarındaki gerçekleri de özellikle aktarmak istiyorum;
Ülkenin gündemini bir anda değiştiren Sayın Soylu’nun TGRT’de katıldığı o programı izledim. Evet son dönemde siyaset arenasında gördüğümüz en sert açıklamalardı.  Ama baştan sona izleyince bakanın haklı olduğunu söyleyebilirim. Çünkü, ülkemizin en önemli gündem maddesi birinci olarak ekonomik sıkıntı, ikinci olarak da Suriyeliler ve Afganlıların oluşturduğu sığınmacılara yönelik rahatsızlık.
Sön dönemde özellikle bayramda sosyal medya üzerinden göçmenlere ait olduğu belirtilen videolar, paylaşımlar yapıldı ki sanırsınız ülke istila ediliyor.  Ben bile Afgan ve Suriyelilerin” yok çılgın kutlamaları, yok kadına kıza sarkmaları, yok sınırlardan rahatça geçişleri “gibi görüntüler karşısında  “bu kadarı da fazla, noluyoruz?” diye endişelenmeye,  inanmaya başlamıştım.
Bakanın o programda yaptığı açıklamalar üzerine bu görüntülerin aslında tamamen provoke amaçlı ,  ülkemizi karıştırmaya yönelik sahte paylaşımlar olduğunu görünce  derin bir nefes aldım.
Şöyle ki;
Bakan sosyal medyada dönen o görüntüleri tek tek yalan ve doğru olarak fotoğrafları ile gösterdi. “İstiklal Caddesi’nde kıyamet kopuyor”denen Suriyelilerin görüntüleri meğer  gerçekte bizim vatandaşımızın kutlaması iken;
 “bayramda Afganlıların ada vapuru istilası” görüntüsü  diye yutturulan paylaşımlar aslında İstanbul’da körfez ülkelerinden gelen Arap turistlerin tekne gezisi çıkarken;
 “Şirinevler Meydanı’nda sabahki şu durumu görüyor musun” şeklindeki kalabalık görüntüler de gerçekte 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü  “kalk Aksa’ya sahip çık, nöbete devam et, durmak yok” sloganıyla Lübnan’daki Filistin mitingi iken;
”bu nedir yahu, bu iş nereye gidiyor” diyerek Van sınırından akın akın gelen Afganlıların görüntüsünün de aslında İran’da çekilen görüntüler olduğunu fotoğraflarıyla tek tek gösterdi.
Sonuçta, çirkin paylaşımları tek tek gerçek fotoğraflarla çürüten Bakan’ın “göçmenler üzerinden ülkemize operasyon çekiliyor” demekte ve kızmakta ne kadar haklı olduğu ortada  değil mi?
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları