23 Ağustos 2020 - Pazar

100 yıllık yatırımların tören yeri Çekirge olmamalıydı!

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 6 dk.
1553 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dün Bursa'da idi ve kentin yıllarca kronik olan 3 önemli bölgesinin değişim, dönüşüm projesinin startını verdi. Bakan Kurum da bu projelerin Bursa için önemini bildiğinden temel atma töreninde "22 Ağustos 2020 tarihini unutmayalım! Bugün Bursa'mızın gelecek 100 yılına damga vuracak bir süreci başlatıyoruz. " dedi.

 

Gerçekten de Bursa'nın önümüzdeki 100 yılına damga vuracak devasa projeler. AK Parti'nin yereldeki prestijini de kurtaracak projeler. Çünkü, Bursa hemen hemen son 10 yıldır doğru dürüst bir yatırım projesi görmedi. Timsah Arena ile T2 hattının durumu ortada. Osmangazi Belediyesi'nin Panaroma 1326 Fetih müzesi ile Soğanlı Toplu Konut Projesi ve 2 yıl sonra hizmete girecek olan Osmangazi Kent Meydanı Projesi'ni ayrı tutuyorum.

 

Hele ki son 3 yıldır Alinur Aktaş'la yenilenen Büyükşehir'de sokaktan "Büyük çaplı yatırım için çivi çakılmadı" diye serzenişlerin gelmeye başladığı bir sırada bu 3 proje zamanlama anlamında tam yerine oturdu. Hanlar Bölgesi'nin ortaya çıkarılması zaten kentin AK Parti iktidarı döneminde hep ötelenen projesi idi. Recep Altepe'nin Osmangazi Belediye Başkanı iken dönemin Bakanı Faruk Çelik tarafından getirilen öneri ile kent gündemine geldi. Ardından Rahmetli Hikmet Şahin bu projeyi 2. dönem için beyannamesine aldı ama ne siyasi ömrü ne de kendi ömrü yetti!

 

 

Şimdi bu projenin hayata geçirilmesi Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a nasip oldu ki, Allah var O da bunun için neredeyse Ankara'yı mesken tuttu. Çünkü yerel imkanlarla yapılacak çalışmalar değildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu dönem kente özel ilgi ve desteği olmasa, belediyenin yatırım bütçesinin elverişsizliği nedeniyle kent olarak bu dönemde de ıskalamama durumumuz vardı.

 

Diğer 2 yatırım da vizyoner proje. Çelik Palas Oteli'nin arkasında 32 yıldır kullanılamayan köhne yapıların yıkımıyla yerine yapılacak olan Çekirge Teras Projesi ve Atatürk Spor Salonu'nun yıkılarak yerine Modern Spor kompleksi ilavesiyle yanındaki Atatürk Stadyumu'nun yıkılmasıyla yapılan sözüm ona Millet Bahçesi'ne dahil edileceği bir yeni Millet Bahçesi'nin yapımı.

 

 

Böylesine kenti ilgilendiren ve hemen hemen son 10 yılın yereldeki en büyük yatırımlarından olan projelerin temel atma töreninin neden Çekirge'de ıssız bir yerde yapıldığını ise anlamış değilim.

 

Bakan Kurum'la birlikte, eski Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve ilk defa davet edilen eski Bakan Faruk Çelik başta olmak üzere Vali, milletvekilleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, İller Bankası ve Şehircilik Bakanlığı bürorkratlarının katıldığı törende Bakan Kurum, "Bursa'da; bu kadim şehrin en büyük tarihi ve kültürel ihya sürecine Bursalı kardeşlerimizle birlikte Bismillah diyoruz" dedi ama, sözde kaldı çünkü, törende maalesef vatandaş adına hiç kimse yoktu.

 

 

Bu partiyi millet kurdu ve 18 yıldır iktidarda tutuyor. Yerelde de son seçimde "istikrarın devamı" için kıl payı büyükşehir koltuğunu AK Parti'ye veren yine kentin sağ duyulu insanı oldu. Lakin, AK Parti son dönemde teşkilatlar bazında halktan koptu. "İktidar partisi ile halk arasında bir sınır var, bir iletişimsizlik var, siyaset üst perdede yapılıyor" dediğimde ve bunu uyarı mahiyetinde yazdığımda her defasında beni linçe tabi tutanlar ne yazık ki dün yine aynı kopukluğa, aynı görüntüye imza atmaktan geri kalmadılar.

 

Dikkat edin yerelde ve genelde yapılan tüm açılış, temel atma törenleri hep en fazla 50 kişilik siyasi kadroda gerçekleşiyor. Sen, ben, bizim oğlan misali.

 

Halk yok.

 

Dün de aynısı oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı gelmiş ve kentin tarihi, kültürel, ekonomik gelişimine katkı koyacak, vizyonunu değiştirecek en kapsamlı 3 büyük projesinin startı veriliyor, sen idare olarak gidiyorsun vatandaşın olmadığı Çekirge'de Otel arkasına platform koyarak gözlerden uzak tören programı gerçekleştiriyorsun. Hiç olacak iş mi?

 

Bu projenin özelliği 500 yıllık tarihi Hanlar bölgesini göz önüne çıkarmak ise tören için en güzel yer elbette Çarşıbaşı olmalı. Üstelik dün hafta sonu idi ve o bölge insan kaynıyordu. Bu bölgede Zafer Plaza'nın olduğu meydanda, Cumhuriyet Caddesi girişinde, Çarşı başında tören yapılsa idi, halk da bu törene katılsa, iktidarın hizmetini yerinde görse idi ve bu coşkuyu yaşasa idi çok iyi olmaz mıydı?

 

Bursa'nın gerçekten ortak aklı yok, halk nezdinde katılımcılık yok, üst aklı yok, sahipsiz, dediğimizde ne kadar haklı olduğumuz bir kere daha ortaya çıktı. Siyaset insanla yapılır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın böylesine büyük temel atma ve açılış törenlerini mitinglerde yaptığını unutmamak lazım.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları