09 Temmuz 2020 - Perşembe

Su faturalarımız 2 ay daha yüksek gelecek!

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 2 dk.
803 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Evliya Çelebi "Velhasıl Bursa sudan ibaret "demiş ama, şu Bursa Bursa olalı, sudan çektiği kadar hiçbir şeyden çekmedi. 1990'lı yıllardan bu yana iş başına gelen her belediye başkanı Dünya Bankası'ndan alınan yüksek miktardaki kredi borcu nedeniyle suyu pahalı içtiğimizi ileri sürdü. Her seçim dönemi "su ucuzlayacak" dendi, ama ucuzlamadı.

 

Üstelik Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2017 Kasım ayında atandığında ilk yaptığı iş suyu yüzde 10 ucuzlatmak oldu. Sonrasında da 2 defa , 2018'in Ekim ve 2019'un Ocak ayında yüzde 10'ar olmak üzere indirim yapıldığı halde, su faturaları hiç yüz güldürmedi.

 

2019'un Aralık ayındaki yüzde 15'lik zam da ülkedeki ağır ekonomik sıkıntı nedeniyle 1 Mart'a ertelendiği halde Ankara'da su 3.30 lira, biz de 3.90 lira oldu.

 

Ayrıca biz de katı atık bedeli diye bir uygulama var ki, diğer büyükşehirlerde böyle bir uygulama yok. Faturalarda 19 TL olarak geçiyor, o ay hiç su tüketilmese bile dorudan KDV'li 22 TL faturaya yansıyor.

 

****

 

Araya bir de pandemi girdi. Hadi mart, nisan, mayıs aylarında evlere kapandık, mutfak giderlerimizle beraber su, elektrik ve doğalgaz harcamalarımız arttı biliyoruz da, içlerinde "bu kadar da artar mı?" dedirten BUSKİ faturaları şok etkisi yarattı.Tabiri caizse cebimizi, elimizi ve yüreğimizi yaktı.

 

Bunun üzerine " 3 ayın ortalamasını alıp 3'e böleceğiz" dendi.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları