14 Mart 2020 - Cumartesi

Türkiye salgın krizi yönetiminde önde gidiyor!..

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 2 dk.
1535 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Çok değil 3 ay öncesine kadar Çin ile ABD arasında geçen yıl başlayan ticaret savaşlarını konuşuyorduk. Şimdi ise Çin merkezli dünyaya yayılan ve şu anda Avrupa yı sarsan coronovirüs salgınını konuşuyoruz. Bu salgın karşısında ABD, Çin ile Avrupa merkezli ülkelerin 21. yüzyılda ulaştıkları bilim ve teknolojik alandaki hızlı gelişmişliğinin ne kadar yetersiz kaldığını görüyoruz.

 

Virüsün şu anda dünyanın tüm ülkelerine yayılmasının ve Avrupa'yı merkez haline getirip ölüm vakalarının artmasının birinci nedeni, insanoğlunun bu tür bir salgın hastalığa karşı ortaya çıkan krizi yönetebilme becerisine sahip olmaması.

 

Türkiye ise bu anlamda dünyada belki de krizi en etkili yöneten ülke olarak farkındalık yaratıyor.

 

Hastalığın Çin'de görülmesinin hemen ardından Çin'den özel uçakla getirdiği vatandaşlarının gerek getiriliş aşamasında aldığı önlemleri ve gerekse karantinada tutulmasıyla başlayan salgınla mücadelede ilk alınan tedbirler kapsamında önce virüsün ülkemize gelişi geciktirildi.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile onun başkanlığında oluşturulan Bilim Kurulu Heyeti salgın hastalık krizi yönetiminde sürece başından itibaren tam hakimler. Daha ilk vakanın görülmesiyle birlikte radikal kararlarla bir dizi önlemler alınması toplumda biraz endişeye yol açmış olsa da gelinen nokta itibariyle süreç olumlu olarak seyrediyor.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları