16 Ekim 2020 - Cuma

Kim bu sürpriz isim?

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 4 dk.
844 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

AK Parti‘de ilçe kongreleri tamamlandı. Sırada Kasım ayı içinde yapılması beklenen il kongresi var. Kongre tarihi yaklaştıkça parti kulislerinde il başkanlığı makamında bir değişim olacağı  söylentileri de hız kazandı. Keza, bu söylentiler son 6 aydır hiç bitmedi ama nereden çıktı bilinmez, son bir haftadır ciddi ciddi Ankara kaynaklı duyumlar Bursa’da “kesin bilgi“ olarak aktarılmaya başlandı.

 

İl Başkanı Ayhan Salman’a bu konuda “seninle devam etmeyeceğiz” yönünde bir bilgi gelmediğini biliyorum ama bu söylentiler o kadar hararetli ve kesin diye kulaktan kulağa ulaşıyor ki Ayhan Başkanın yerinde kim olsa “ gerçekten mi?” endişesine kapılması içten bile değil…

 

Kulislerde sadece il başkanının gideceği konuşulmuyor, yerine gelecek isimler de dilden dile aktarılıyor.  Bunları içinde eski Milletvekili Önder Matlı, Yıldırım Belediye Meclis Üyesi Ali Molla Salih, eski Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, yine eski Osmangazi İlçe Başkanı Tahsin Kara, Eski Gürsu İlçe Başkanı Mustafa Yıldırım, eski Mudanya İlçe Başkanı Dr. Murat Ünal, eski Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak, il Başkan Yardımcısı Mustafa Sayılgan’nın isimleri konuşuluyor ama benim dün görüştüğüm bir isim “Sürpriz bir isim” demekle yetindi.

 

Ama sürpriz ismin kim olduğunu söylemedi…

 

ALİ ERBAY, İL BAŞKANININ EKİBİNDEN

 

enBursa’da yazar arkadaşım Yüksel Baysal dünkü köşesinde AK Parti’de kimler il delegesi oldu değerlendirmesini yaparken, şöyle bir kulis bilgisinde bulunuyor:

 

“Şöyle beyin fırtınaları yapıldığını duyuyorum, efendim Osmangazi ilçe Başkanı Ufuk Çömez, Yıldırım ilçe Başkanı Ali Erbay ve diğer bazı ilçe başkanları İl Başkanı Salman’ın istemediği isimlerdi, her an aday çıkarabilirler”.

 

Gerçi, Baysal bu söylentiye katılmadığını “Hiç sanmam yerlerinden bile kıpırdayamazlar” yorumuyla belirtiyor.

 

Öncelikle belirteyim, AK Parti’de beyin fırtınalarının ardı arkası kesilmez. Genelde çoğu da beklentilere yönelik asılsız yorumlardır.

 

Birisi kuyuya taş atar, 40 akıllı çıkaramaz. Yıldırım ilçe Başkanı Ali Erbay’ın Ayhan Salman’ın istemediği ilçe başkanlarından olduğu bilgisi nerden çıktı da beyin fırtınasına dönüştü bilmiyorum ama külliyen asılsız. Ben doğrusunu söylüyorum. Hatta Erbay,  İl Başkanı Salman’ın en gözde ilçe başkanı. Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Çömez‘le arasının pek iyi olmadığı, kongre öncesi değiştirmek için birkaç hamle yapmasına rağmen bunda başarılı olamadığı bir gerçek.

 

Teşkilatlarda dolanan sadece bu asılsız duyumlar değil. İl Başkanı Ayhan Salman’ın göreve devam etmesi halinde İl Kongresinde karşısına yeni aday çıkarılacağı bilgisi de tamamen asılsız.

 

Çünkü bu partinin genlerinde istişare kültürü hakim. Kongrelerde adayları yarıştırarak delegeleri birbirine kırdırma partide küskünlükleri getirir.

 

Şu süreçte eski yeni hiçbir partili bu riski göze almaz…

 

Yani ciddi ikinci aday çıkmaz…

 

Yüksel arkadaşım dünkü yazısında bu istişare kültürü için “AK Parti’de CHP  ve İYİ Parti’de olduğu gibi bir demokratik yarış olmaz, olmayacak da” demiş.

 

Doğru çünkü AK Parti iktidar partisi.

 

CHP ve İYİ Parti muhalefet partisi. 

 

Emin olun, bugün iktidar da AK Parti yerine CHP ve ya İYİ Parti’den biri olsa idi, onların da kongreleri tek adaylı olurdu. Hiç kimse aksini söylemesin.

 

Çünkü demokrasinin unsurlarından biri olan istişare kültürü, uzlaşma, bulunduğun zamana ve şartlara göre ya demokratik ya da anti-demokratik olarak değişim gösterir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları