15 Nisan 2020 - Çarşamba

Çakıcı ile Öcalan kıyaslaması mantık ve vicdan dışı!..

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 2 dk.
1268 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Son iki yıldır Türkiye'nin gündeminde dönem dönem ilk sıraya yerleşen Ceza İnfaz Yasası, yani kamuoyunda bilinen ismiyle af yasası TBMM'den geçti ve gözler anında Alaattin Çakıcı'ya çevrildi.

 

Bizim milletimiz bazen olayları çok basite indirger ve bazen de çok basit olarak algılar. Dünden beri özellikle muhalif kesim ile sosyal medyada "Bu af yasasının Alaattin Çakıcı'yı içeriden çıkarmak için düzenlendi" tagları var.

 

Dün Google'da da en çok arananların başında yer alması onu ülke gündeminin coronovirüsten sonra ikinci sıraya oturttuğu net.

 

Evet Çakıcı da 20 yıldır içerideydi ve bu yeni düzenleme ile dışarıya çıkacak olan 100 bin tutuklu ile hükümlü içinde yer alıyor.

 

Ama...

 

Öyle bir algı yaratılmaya çalışılıyor ki, sanki MHP'nin tek amacı Çakıcı'yı içeriden çıkarmak ve bunun için 99 bin 999 kişinin salıverilmesini sağladı. Ya nasıl bir mantıkla karşı karşıyayız? Burası muz cumhuriyeti değil, 2 bin yıllık bir devlet geleneği olan Türkiye Cumhuriyeti. Bir kişi için yasa düzenlemesi yapılamayacak kadar yasaları, kuralları ve kanunları olan bir devlet iradesine sahibiz.

 

Bu paylaşımları yaparak algı oluşturmaya çalışan hesaplar yine okyanus ötesi ve PKK sempatizanlarına ait. İyice incelerseniz sizler de hemen anlarsınız. Bir tane doğru düzgün gerçek hesap yok.

 

Amaç belli, ortamı bulandırmak!.

 

Ve bir de Alaattin Çakıcı ile Abdullah Öcalan'ı kıyaslayan paylaşımlar var ki;

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları