28 Ağustos 2020 - Cuma

Bursa'da düğünler yasaklanınca çareyi kaçmakta buldular!

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 4 dk.
1232 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Bilim Kurulu'nun tavsiyesi ile 3 gün önce aralarında Bursa'nın da bulunduğu 14 ilde düğün, nişan, sünnet düğünü, kına gibi organizasyonlara kısıtlama gelmiş, düğün salonlarına sadece 1 saatliğine izin verilmişti. Bursa'da da sayıları 400'ü bulan düğün salonu işletmecileri, pandemi döneminden beri sürekli ertelenen düğünler nedeniyle bu kısıtlamadan dolayı mağdur duruma düşerken, düğün yapacak aileler cemiyetlerini bir daha ertelememek adına öyle bir yol buldular ki, tabiri caizse şeytanın bile aklına gelmez...

 

Nasıl mı?

 

Taşımalı sistem!..

 

Şöyle ki;

 

 

"Demokrasilerde çare tükenmez"in en güzel örneği anında devreye girdi. Bursa'da düğün salonlarına getirilen kısıtlama nedeniyle düğün yapacak aileler çareyi, komşu il ve ilçelere gitmekte buldular.

 

Yenişehir'deki düğün sahipleri en yakın Bilecik'e giderek buradaki düğün salonlarından hemen rezervasyon yaptırırken,

 

İnegöl'deki düğün sahipleri çocuklarını evlendirmek için yarım saatlik uzaklıkta bulunan Bozüyük'e yöneldiler.

 

Karacabey'deki aileler Bandırma'da, Mustafakemalpaşa'daki aileler Susurluk'ta ve Balıkesir'de soluğu aldılar.

 

Yine Gemlik, Orhangazi ve İznik'teki aileler de en yakın komşu il olan Yalova'daki düğün salonlarıyla anlaşmaya başladılar.

 

Ve yine dağ ilçelerinde de özellikle Harmancık, Orhaneli ve Büyükorhan'daki aileler de rotayı Domaniç ve Kütahya'ya çevirdiler.

 

Çevre il ve ilçelerdeki düğün salonlarını kiralayan aileler, davetlilerini buralara götürüp getirmek için de servis otobüs ve minibüsçüleriyle anlaşma yoluna gidiyorlar.

 

KARANTİNAYI DELEN O GENÇ "ŞİMDİ YANDI"

 

Her geçen gün artan korona vakalarında toplum içinde bu hastalığı bilmeden geçirenler ile özellikle taşıyıcı durumunda olan gençlerin dışında bir de "koronayım" diye gezen işgüzarlar var. Bunlardan birine önceki gün yakın arkadaşım denk geldi.

 

Ben de bu köşede aktardım.

 

Zatüre aşısı olmak için Nilüfer'de Fethiye Bulvar Sağlık Ocağı'na giden arkadaşım, kapıya kadar maskesiz gelen 30 yaşlarındaki bir hastanın içeriye "Ben coranayım, karantinam uzatıldı, iş yerine evrak vermem lazım "diye seslenmesi üzerine yaşadıkları panikte, gencin umursamaz tavırlarıyla aralarında geçen polemiği de anlatmıştı.

 

Buna göre gencin "evde otur otur canım sıkıldı, 4 gündür geziyorum bir rahatsızlığım yok" demesi sağlık ocağındaki hastalarla beraber doktor, hemşire ve sağlık personelini de son derece şaşırtmış, rahatsız etmişti.

 

Ellerinde yaptırım gücü olmadığı için gence sadece "eve git" diyebilmişlerdi.

 

İşte o genç dün itibariyle yasal işleme tabi tutuldu. Yazım üzerine arayan Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, sağlık ocağında kaydı bulunan bu 30 yaşlarındaki gencin karantina kurallarına uymamasının toplum sağlığı açısından tehlike yarattığı için yasal prosedürü işlettiklerini söylediler.

 

Buna göre kolluk kuvvetleri tarafından hakkında tutanak tutulan o genç, savcılığa intikal ettirildi.

 

Bildiğim kadarıyla izolasyona uymamaktan dolayı 3 bin TL'lik para cezasından başlayıp 2 aydan 2 yıla kadar hapis cezası uygulanabiliyor.

 

Yani maske takmama cezası olduğu kadar izolasyona uymamanın cezasının daha büyük olduğunu da böylelikle öğrenmiş olduk. Hassasiyetlerinden dolayı il sağlık müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederiz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları