21 Haziran 2020 - Pazar

Çoklu Baro Sistemi bakalım nasıl bir şekle bürünecek?

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 2 dk.
1038 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Cuma günü içlerinde bizim Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun'un da bulunduğu Baro başkanları Baroların yapısını değiştirecek, daha da siyasallaştıracak yeni düzenlemeyi protesto için Ankara'ya yürüyüşe geçtiler. Sembolik olarak günde 20 km. yürüyecek olan baro başkanlarının sayısı, yürüyen baro başkanlarına göre 80, AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na göre sadece 30 kişi. Ve her iki isme göre bunların amacı mesleki olmaktan ziyade siyasi!

 

Nasıl bir siyasi amaç içindeler bunu bilemem, ama bir süredir gündemde sosyal medyada "AK Parti'nin Baro seçimlerindeki yeni düzenlemesi" olarak dolaşan sözüm ona Avukatlık Kanunu'nda Bazı Değişiklik yapılmasını içeren, baroları zaıflatacağı iddia edilen tartışmalı bir taslak metin var ki, dün öğleden sonraya kadar iktidar kanadından sürekli olarak "böyle bir hazırlık yok" babından açıklamalar geliyordu.

 

Hatta Türkiye Barolar Birliği Başkanı ki, Ankara'ya yürüyen sayılarını tam bilemediğimiz baro başkanlarının 14 Mayıs 2017'de 420 delegenin 419'unu alarak en büyük destekle seçtikleri ancak şimdilerde Külliye ile olan yakın ilişkisinden dolayı muhalif oldukları Metin Feyzioğlu bile daha düne kadar "Ben hem Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül hem de AK Parti mileltvekilleriyle yaptığım görüşmelerde gerçekten de öyle bir taslak ne gündemdedir ne günceldir. Ancak farklı bir çalışma şu anda Mecliste gayri resmi olarak yürümektedir. Meclis çalışmaya başladığında da anladığım kadarıyla teklife dönüşecektir." diyordu.

 

Hani halk arasında bir söz vardır ya, "Ateş olmayan yerden duman çıkmaz" diye. Aynen öyle, meğer düne kadar başkanlarının büyük tepkiyle "kabul etmemiz mümkün değil" diyerek yürüyüş protestosu başlattıkları bu düzenleme doğru imiş.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları