06 Şubat 2019 - Çarşamba

Aksini söyleyen vatan hainidir!..

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 5 dk.
1229 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Dün gece sosyal paylaşım mecrası tweettırı açtığımda  tam anlamıyla kan beynime sıçradı.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel attığı tweet’te;

“Birileri beka sorunundan bahsediyorsa onların iktidarlarının beka sorunudur. Bu ülkenin beka sorunu yok. “ diyor.

Ve devamında da dalga geçercesine sözünün doğruluğunu sözümona Cumhuriyetin ilanıyla bağdaştırıyor:

“Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Pomak’ı ile Alevi, Sünni’si  ile gayri müslimiyle yıllar önce  Cumhuriyet kurularak  bu ülke beka sorunundan kurtulmuştur”.

Daha cümleyi okur okumaz kendisine “Öyleyse 15 Temmuz  neydi? Bu millet o kadar şehidi boşuna mı verdi?” diye cevap attım.

Asla Özgür Özel’in şahsında tüm CHP’lileri aynı kefeye koymuyorum.

Ama  yıllarca siyasetin tepesinde  yetkili olarak bulunan bu şahıs ve bunun zihnindeki kişilere aklım ermiyor.

“Benim oyumla dağdaki çobanın oyu bir mi ?” diyerek halkı küçümseyen, tepeden bakan anlayışa sahip bu sözümona aydın kesime bırakın bu memleketi emanet etmeyi, gözünü sevdiğim dağdaki çoban koyunu bile emanet edemez.

                                ******                       ******                         ******

Halk boşuna 95 yıllık partiyi 1950’den bu yana tek başına iktidara getirmiyor. Dönem dönem  sol adına küçük ve ya orta ölçekde koalisyonun içine aldı  ama onu da neden kısıtlı tuttuğu ortada.

Mesleğim gereği masa başı işim olmadığı için sürekli çarşıda, pazarda  ve sokaktayım. Dolayısıyla   halkın nabzını iyi tuttuğuma  inanıyorum, ve bugüne kadar siyasi  öngörülerimde kendi adaylığımın bulunduğu seçimlerde dahi hiç yanılmadım.

Ve tüm samimiyetimle söylüyorum.

“Bu ülkede Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren beka sorunu yoktur “diyen bir  cümleyi  ben daha sade vatandaşın ağzından duymadım. Ne süper zekalısından, ne delisinden, ne meczubundan.

Hadi  Arap baharındaki gibi  ülkemizde de iktidara yönelik başkaldırıyı amaçlayan Gezi olaylarını bırakın, MİT tırlarının durdurulması gibi  dış kaynaklı iç güvenliğimizi hedef alan  operasyonu da bırakın, 17 Aralık 25 Aralık hükümeti itibarsızlaştırıp devirme  operasyonunu da hadi kale almayalım;

Ya  Peki;

6-7 Ekim olaylarıyla sokakları ateşe verip Türk-Kürt kavgasına, 7 Haziran ile 1 Kasım 2015 erken genel seçim sürecine gidilen o aradaki 5 ayda karakollara, askeri araçlara, sivillere yönelik yapılan kanalı terör saldırılarına, Diyarbakır’da halay çeken sol grub ile  Ankara Garı’nı hedef alan yüzlerce masul insanımızın katledildiği patlamalar neyin nesiydi?

Onlar da  A-KE-PE iktidarının algı için sahnelediği tiyatro muydu?

Bana göre asla  geçiştirilecek bir durum değil ama hadi tamam  bunları da lokal alalım;

Ya peki  15 Temmuz hain darbe girişimi neyin nesiydi? Tam anlamıyla  ülkeyi işgal girişimi değil de neydi?uçaklardan bombaları kim attı? Kim emir verdi?

48 satate  248 şehit ne için verildi? 2 bin 196 vatandaşımız ne için göğsünü tankların önüne attı,namluların ucuna siper etti?

Ya 60 darbesi neydi? 80 darbesi neydi?

Hepsi bu ülke insanının canına kastetmedi mi?  Ülkeyi  iç savaş çıkarıp, parçalamaya, bölmeye yönelik değil miydi?

Demek ki bu ülkenin beka sorunu Cumhuriyetin ilanıyla sonlanmamış, her daim devam etmiş.

İlla topyekün ortada bir savaş olması gerekmiyor. Eğer bir vatan evladının canına kastediliyorsa, askerimiz, çocuğumuz, masum insanlarımız öldürülüyorsa bunan adı  saldırıdır. Ve saldırı tamamen beka sorunudur. Başka da izahı yoktur. Bunun aksini söyleyen benim için vatan hainidir.

Gelelim, yerel seçimlerin  beka sorunuyla ne alakasının olduğuna…

Çok basit, biraz evvel de dedim ya,tüm CHP’lileri, İYİ Partilileri ve ya PKK’nın uzantısı partilerin dışındaki siyasi görüşe sahip olanları tenzih ederek diyebilirim ki, bu seçimlerin ana temasını oluşturan beka sorunu Özgür Özel gibi zihniyettekilere bu ülkeyi temsil etmemenin adıdır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları