14 Kasım 2020 - Cumartesi

Cumhurbaşkanı her alanda değişim için düğmeye bastı!

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 5 dk.
626 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Uzun zamandır aktarmaya çalışıyoruz. Sanki gizli bir el AK Parti’yi aşağıya çekiyor diye. Cumhurbaşkanı’nın etrafı sarılmış, kendisine hiçbir bilgi gitmiyor diye…
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’da bunu görmüş olmalı ki son 10 gündür tepeden aşağıya doğru hem teşkilatlar nezdinde hem de kamu alanında bir dizi değişim için düğmeye basmış durumda.

 

Malum önce ekonomi yönetimini değiştirdi. Şimdi de özellikle 3 ana alanda bir kalkınma hamlesi, daha doğrusu onun deyimiyle seferberlik başlatıyor.
Bunlar;
 

“Hukuk, ekonomi ve demokrasi”.

 

Türkiye özellikle 2002-2010 tarihleri arasındaki AK Parti hükümetlerinde bu 3 alanda büyük ilerlemeler kat etmişti. Ancak sonraki süreçte bir duraklama ve ardından da gerileme dönemi yaşayan Türkiye, 2018’den sonra adeta bu alanlarda dip yaptı.
 

Zira, para güvenli limanları sever. Her zaman hukuk, adalet ve demokratik gelişmişlik para için sıcak ortam demektir. Türkiye’nin son yıllarda finans ve terör baskılarına karşı verdiği mücadelede içine kapanık bir döneme girmesi doğal olarak yabancı sermayenin hem kaçmasına hem de yeni yatırımcılar için cazibesini yitirmesine neden oldu.
 

Yeniden 2. kalkınma hamlesinde yeni bir yol haritası çizilmeye çalışılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün bu yol haritasını Kars ve Karaman’ın olağan kongrelerine video konferansla yaptığı bağlantıda açıkladı:
 

“Salgın sonrası yeniden şekillenecek küresel, siyasi ve ekonomik düzende ülkemizi hak ettiği yere çıkaracak adımları kararlılıkla atıyoruz. Ekonomi, hukuk ve demokraside yepyeni bir seferberlik başlatıyoruz.”
 

TEŞKİLATLARDA DA KÖKLÜ DEĞİŞİM
 

Ekonomi yönetimi başta olmak üzere başlattığı değişim zincirinde teşkilatlar da nasibini almaya başladı. Ankara kaynaklı bilgilere göre 52 il başkanı değişecek. İlk değişim de Bursa’da hafta içinde il başkanlığında gerçekleşti.
 

Ben size süreci söyleyeyim. Ankara kaynaklı bilgiye göre ki sağlam bilgi belirteyim. İllerdeki değişim büyük kongre öncesi veya büyük kongre zamanı MKYK ile MYK’da da kendini gösterecek. Teşkilat Başkanından tutun da kadın ve gençlik kollarına kadar pek çok üst düzey yöneticinin yerine yeni isimler gelecek.
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partinin üst yönetiminde partiye emeği geçmiş, tecrübeli eski isimleri değerlendireceği belirtilirken, kongre sonrası da kabinede değişim yapması bekleniyor.
 

AYHAN SALMAN’A YAPILACAK EN BÜYÜK KÖTÜLÜK BU
 

Değişim sürecinin yaşandığı Bursa’da İl Başkanı Ayhan Salman’ın yerine yeni isim bulma arayışlarında dün Merinos AKKM’de geniş çaplı bir temayül yapıldı.
 

Daha öncede yazdım. Koltuğun pek çok taliplisi ortaya çıktı. İsimler havada uçuşuyor. 2 gündür parti kulisleri grupların isim listeleriyle çalkalanıyor. O isimleri tek tek yazacak değilim. Ama bu isimler içinde bir “çalışma” dikkat çekici.
 

Biliyorsunuz,  Ayhan Salman göreve devam edeceğini beklerken, görevden affını istemesi kendi kararı değil. Bu doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı. Çünkü Bursa teşkilatının sıkıntılı ve kendi içinde hizipleşmenin olduğunu, halktan kopuk siyaset yapıldığını öğrendi. Önündeki anketlerin de bunu doğruladığına eminim.
 

Hal böyle iken, dün gördük ki temayüle girecek partililere bir yerlerden “Ayhan Salman’ın isminin yazılması direktifi “ geldi.
 

Maksat, il başkanının ismini temayülden çıkararak “Bakın biz arkasındayız, desteğimiz tam” mesajı vermek. Yani Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın değişim kararına rağmen bu isimde direnmek.

 

Bu arkadaşlar ya siyaset bilmiyorlar ya da kendilerini çok bilmiş zannediyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğrudan “değiştirin” dediği ismi temayülde ısrarla yazmanın aslında Ayhan Salman’a yapılan en büyük kötülük olduğunu da görmüyorlar mı?


Zaten böyle bir siyaset anlayışıyla hareket ettikleri için bugün başlarındaki isim görevden alındı.
 

Son olarak bu bağlamda Cumhurbaşkanı’nın dün il teşkilatlarına yönelik şu uyarısını da önemle hatırlatmak istiyorum:
(Tabii  anlayana)
 

"Böyle tarihi ve kutlu bir mücadelede senlik benlik kavgasına, şahsi çıkarları davasının üzerine çıkarmaya, hele hele kibre, atalete, tembelliğe, nobranlığa asla yer yoktur. "

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları