06 Ekim 2021 - Çarşamba

Bu düğün Bursa siyasetinin unutulmazları içine girdi!

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 6 dk.
891 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Siyasilerin düğünü her zaman katılım açısından dikkat çekicidir. Kentin yerel ve genel yöneticilerinin halkla bir araya geldiği,  ast-üst hiyerarşik yapının yerini tamamen kaynaşmaya bıraktığı zeminlerdir. Hele bir de düğünlere Cumhurbaşkanı, bakan, siyasi parti genel başkanı ve ya belediye başkanı katıldı mı o düğün günler, haftalar, aylar, hatta yıllar geçse de hafızalarda yer edinir ve hep konuşulur.

İşte hafta sonu Bursa böyle bir düğüne ev sahipliği yaptı.

Bursa siyasetinin önde gelen, emektar isimlerinden ve herkesin “Harun Ağabeyi” olarak tanıyıp, sevdiği Harun Akın’ın  ve onun kadar sevilen sayılan eşi Rukiye Akın’ın oğlu Yiğit’i gelini İlge ile evlendirdiği nikah Bursa siyasetini sağ –sol, Cumhur İttifakı, Millet İttifakı  ayrımına tabi tutmadan tüm partilerin, tüm siyasi görüşlerin , devlet bakanının, milletvekillerinin, belediye başkanlarının, HDP dışındaki tüm siyasi parti  il ve ilçe başkanlarının, STK temsilcilerinin, gazetecilerin, eski  emektar partililerin, yöneticilerinin, muhtarlarının, valilerin, emniyet müdürlerinin, iş dünyasının, muhtarların buluştuğu katılımı yüksek ve bir o kadar da renkli bir cemiyet haline getirdi.

Düğün neredeyse halka açıktı diyebilirim, zira davetiye vermeyi unuttuğu, ya da veremediği pek çok insan kendisine zamanında dokunduğu, sevgisini kazandığı gerekçesiyle cemiyetin doğal katılımcıları arasında idi.

Aynen, Gazeteci arkadaşım Mehmet Ali Yılmaz’ın “Son 20 yılda katıldığım İYİ Parti Milletvekili İsmail Tatlıoğlu’nun cemiyetinden sonra en görkemli organizasyondu” diye  tanımladığı gibi…

                                            ******                           ******                        ******

Ve ben de bu düğünün konukları arasında hatta yarı ev sahibi olarak bulundum diyebilirim.

Ağırlıklı olarak Bursa siyasetinin ve bürokrasisinin aktörlerini bir araya getiren Merinos AKKM’deki nikahtan izlenimlerime gelince;

Öncelikle tabii ki, söz konusu nikah Harun Akın’ın olunca, elbette şahit ve baş konukta İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu oldu. Soylu ile Harun Akın’ın arasındaki bağ malum, “Bakan-danışman”ın ya da siyasi tanışıklığının çok çok ötesinde kâh bir kader birliği, kah yol arkadaşlığı, kah abi kardeş ilişkisine dayanıyor.

Doğal olarak, Bakan Soylu Bursa’ya geldiği için Emniyet Müdürlüğü adeta alarma geçti. Güvenlik önlemlerinin had safhada olduğu ama hiçbir davetlinin bu önlemden rahatsızlık duymadığı bir organizasyon oldu.

Merinos AKKM’deki nikah Bakan Soylu’nun programında bulunmamasına rağmen Bursa Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte organize ettiği Yetimlerle Buluşma yemeğine son anda katılmasından dolayı davetiyede belirtilenden saatten yaklaşık bir buçuk saat gecikmeli başladı. Ancak bu gecikme gelin ve damat dışındakiler için pek sorun olmadı. Çünkü, onlar prosedür gereği Bakan salona giriş yapmadan çıkamadıkları için, heyecanlı bekleyişleri daha da arttı.

                             ******                             *****                               ******

Başta da belirttiğim üzere salonda her siyasi partiden tanıdık, tanımadık pek çok sima vardı. Katılım salonun kapasitesinin çok çok üstünde olduğu gibi,  sat 13.00’dan, saat 18.00’a kadar, guruplar halinde ayrılanlar olduğu gibi yeni gelenlerle doldu doldu taştı diyebilirim.

Yine konuklar arasında bulunan gazeteci arkadaşım Yüksel Baysal “Bu düğün tam anlamıyla merkez sağın buluşması idi” diye bir değerlendirmede bulundu ki, bu da doğru bir tespitti.

Düğün sahibi Demokrat Parti kökenli olduğu için Doğru Yol Partisi’nin, Demokrat Parti’nin ve ANAP’ın bir dönem kente damgasını vuran önde gelen isimleri neredeyse bu davete iştirak etmişlerdi. Ve bu durum, düğüne katılımdan ziyade eski dostların uzun zaman sonra yeniden bir araya gelerek anılarını canlandırdıkları buluşma olarak da gönüllerde yer etti.

Gelinle damadın nikahını Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar kıydı. Şahitliklerini ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa Valisi Yakup Canpolat ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve aile dostu Halil Dayınç yaptı. Nikahın ardından  Muradiye Külliyesi’nin İmamı Lütfi Taşçı Hoca da kısa bir dua okudu.

Bu arada nikahta AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın yokluğu dikkat çekerken, kendisinin fuar organizasyonu için Amerika’da bulunduğundan dolayı, yerine İl Başkan Yardımcısı Mustafa Yavuz ve ekibinin tam kadro katıldığını belirtmeliyim.

Sonuçta, konukların katılımının yüksekliği de gösterdi ki, bu düğün sıradan bir siyasetçinin cemiyeti değil. Yıllarca dostluklarıyla insan biriktirmiş, sadece bu kentte değil Türkiye’nin pek çok yerinde dostluklarıyla gönüllere girmiş Harun-Rukiye Akın çiftinin en anlamlı ve en güzel, unutulmayacak anlarından biriydi ve tabii ki biz dostları için de öyle…

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları