18 Eylül 2019 - Çarşamba

Eski belediye başkanı şimdi ne yapıyor?

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 5 dk.
1785 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

31 Mart öncesi AK Parti'nin Bursa'da Büyükşehir'le birlikte 16 belediye başkanı vardı.

 

Seçimlerden sonra bu sayı Büyükşehir'le birlikte 14'e düştü. CHP 3, MHP de 1 belediye başkanı çıkardı. AK Parti'de ise Osmangazi, İnegöl, Gürsu ve Karacabey dışındaki mevcut belediye başkanlarından 9'u değişti.

 

Yerel yönetimlerde bu büyük çaplı değişimde yeniden aday gösterilmeyenlerden biri de Yıldırım'da İsmail Hakkı Edebali oldu. Milli Görüş teşkilatının içinden gelen, partinin en eski isimlerinden, İl Başkan Yardımcılığı gibi pek çok teşkilat içi görevlerde bulunan Edebali, 2009 yılında Yıldırım'dan belediye başkanı seçildi.

 

 5 yıllık görevinde Yıldırım'da rutin belediyeciliğin dışında özellikle harita üzerinde mahalle olmayan 7 mahalleyi meşrulaştırarak büyük bir çalışmaya imza atan Edebali, çalışmalarını kentsel dönüşüm üzerinde yoğunlaştırdı.

 

Çünkü Yıldırım'ın kentin doğusu olarak geri kalmış makus talihini değiştirmek, kendisinden önce başlayan Millet Mahallesi'ndeki gibi planlı ve modern bir çehreye dönüştürmek için var gücüyle çalıştı. Aynı zamanda Yıldırım'ın Ankara Yolu üzerindeki tarihi akslarında yer alan tescilli binaları da yeniden restore ederek onları yaşama kazandırdı.

 

Tabii aynı anda kentin pek çok yerinde kentsel dönüşüme başlamak ve bunu da belediyenin kendi öz kaynaklarıyla hayata geçirmek kolay değil. Deyim yerindeyse toprağa para gömdü.

 

Amacı, ikinci dönemde bunun meyvesini almaktı. Tabii bu bir belediye başkanı için büyük bir riskti ve o riski de ikinci dönem aday gösterilmeyerek aldı.

 

Hakkında ipe sapa gelmeyen dedikodular çıkarıldı, karalama kampanyasına maruz kaldı, ama parti terbiyesi gereği hiçbirine cevap vermedi. Öyle ki mesleği inşaat mühendisi olmasına ve yüksek lisansını da kentsel dönüşüm üzerine yapmasına rağmen iş bilmezlikle dahi suçlandı.

 

Zaman en iyi ilaçtır derler.

Şimdi bakıyorum da zaman onun lehinde gelişiyor. Çünkü Hüma Hatun Evleri başta olmak üzere yaptığı yatırımlar gün yüzüne çıkmaya başladı.

 

Bu evlerin satışı başladığında Bursa'nın en borçlu belediyesi unvanını elinde bulunduran Yıldırım'ın kasasının rahatlayacağını da belirtmeliyim.

 

                              ******                          *******    

                    

Her zaman derim, hangi partiden olursa olsun, kim olursa olsun bu kente çivi çakıyorsa başımızın üstünde yeri var.

 

Tabii çalıp çırpmamak kaydıyla!

 

Bu arada Yıldırım'ın yeni Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın hakkını da yemeyelim. Allah var kendisi ne benim yanımda ne de bir başkasının yanında, açıkça Edebali'yi suçlamadı, aleyhinde konuşmadı.

 

"Peki, şu anda eski belediye başkanı olarak İsmail Hakkı Edebali ne yapıyor?" sorusuna gelince:

 

Geçen haftalarda kendisini Milli Mücadele'nin 100. yılında "100 Yıllık Vefa 100 Yıllık Farkındalık" Projesi'nin tanıtımı için Sosyolog Mutlu Çınar'la birlikte ziyaret ettik. 23 Nisan Mahallesi'nde kendisine bir ofis açmış. Biri mimar diğeri de şehir plancısı oğlu ile birlikte çalışıyor. Gayet mütevazı ve sade dayayıp döşemiş.

 

Gördüğüm kadarıyla seçim dönemi yaşadığı kırgınlığı üzerinden atmış.

 

Gayet moralli buldum. Vefalı dostları yalnız bırakmıyor.

 

"Siyaseti noktaladınız mı?" diye sorduğumda da:

 

"Siyasete girilir, çıkılmaz. Kimseye kırgınlığım yok, bir görev verildi onu yerine getirdim. Ha evet bir dönem daha belediye başkanı olarak görev yapmayı isterdim çünkü yarım kalan projelerimiz ve yatırımlarımız, planlarımız vardı. Ama nasip böyleymiş. Bunlar siyasette olağan şeyler. Görev verildiğinde iyi, alındığında kötü diye bir üslubumuz olmadı şükür. Makamlar gelip geçici" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları