01 Ağustos 2019 - Perşembe

Cumhurbaşkanı neden geliyor?

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 5 dk.
1017 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Siyasi kulislerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa'ya geleceği konuşuluyordu ama kimse tarih vermiyordu. Hafta başından itibaren de il başkanlığında yapılan ilçe başkanları ve milletvekilleri toplantılarında da Kurban Bayramı sonrası işaret ediliyordu. İşte o tarihi önceki gece saat 24.00 sıralarında İl Başkanı Ayhan Salman kişisel twitter hesabından yaptığı sürpriz paylaşımla duyurdu.

 

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bursa'ya geliyor. 4 Ağustos Pazar"

 

Sürpriz diyorum. Çünkü gerçekten de bu kadar yakın zaman içinde Bursa'ya gelmesi beklenmiyordu. Anadolu turuna da ağustos ayının sonu veya eylül ayının başında çıkacağına göre...

 

O halde ortada seçim yokken, kongre yokken durup dururken neden Bursa'ya geliyor?

 

Hem de birkaç saatliğine?

 

"BURSA'NIN ELDE ETTİĞİ BAŞARIDAN DOLAYI"

 

Sorunun cevabını dün Başbakan eski Yardımcısı ve TBMM İnsan Hakları İnceleme ve Araştırma Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu verdi:

 

"Cumhurbaşkanımız 31 Mart'ta Bursa'nın elde ettiği başarı üzerine bir ziyaret gerçekleştirmek, Bursa halkı ile buluşmak istiyordu. Uzun süredir planlanan bir program idi. Araya İstanbul seçimlerinin girmesi eklenince bugüne kaldı"

 

 Hakan Çavuşoğlu ile dün öğle saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pazar günü Bursa'ya gerçekleştireceği programın içeriğini hazırlama telaşı esnasında görüştüğümde Bursa'nın önemini anlattı:

 

"31 Mart yerel seçimlerinden sonra bizler Ankara'ya Bursa'yı yüzde 50'lere varan bir oy oranı ile yeniden AK Parti belediyecilik hizmetleriyle devam ettirmenin başarısı ile gittik ve kendisine Bursa'mızın desteğini, güvenini, selamını ilettik. O da en kısa zamanda Bursa'ya gelmek istediğini söyledi. Çünkü Bursa, şu anda AK Parti'nin en güçlü büyük büyükşehiri durumunda."

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa'yı her anlamda önemsediğini, yerel ve genel yatırımların bizzat takibini yaptığını da anlatan Çavuşoğlu "Hızlı tren, Yenişehir Havaalanı, İstanbul-İzmir Otobanı'nın 2. etabı olan Karacabey-İzmir bölümü, Şehir Hastanesi, Bursa kent içi metro ağının genişletilmesi gibi yatırımlarla çok yakından ilgileniyor" dedikten sonra, Bursa programıyla ilgili olarak şu ayrıntıyı verdi:

 

"Biliyorsunuz, her büyükşehir için "hayalim" dediği Şehir Hastanesi tamamlandı. Hasta kabulüne başlandı. Çok büyük, 3,2 milyarlık yatırım. Otoyolun 2. etabı da öyle. Normal takvimine göre iki aydan önce tamamlanmayacaktı ama biz tatilcilerimiz ve bayramdaki yoğunluğu dikkate alarak Kurban Bayramı öncesinde yetiştirilip, ulaşıma açılması için yoğun çaba sarf ettik ve yolu zamanından önce tamamladık. Şimdi Cumhurbaşkanımız ülkemizin de en büyük yatırımları içinde yer alan bu iki dev yatırımın açılışını yapacak. Ayrıca halkımızla birlikte kendisini buluşturacağımız büyük bir katılımlı açık hava toplantısı da düzenleyeceğiz"

 

SAAT 16.00'DA BURSA'DA

 

Dün kendisiyle görüşürken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa programı henüz tam anlamıyla içerik olarak netleşmemişti.

 

Dedi ki:

"Özel Kalem Müdürlüğü ile devamlı görüşme halindeyiz. Bursamızda kalacağı saatler, ülke gündeminin yoğunluğu nedeniyle kısıtlı. Saat 16.00 gibi burada olmasını bekliyoruz. 2 büyük açılışın yanına başka yatırım programlarını da koymak için çalışıyoruz ama daha netleştirmedik. Büyükşehir belediye başkanımız, il başkanımız, milletvekillerimiz, ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız ve teşkilatımızla yoğun bir çalışma programı içindeyiz"

 

Çavuşoğlu son olarak da şunu söyledi:

 

"Cumhurbaşkanımız ne zaman Bursa'ya gelse halkımız, teşkilatımız onu asla yalnız bırakmıyor. Her zaman yoğun katılımlı programlarla en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyor. Bu seferki ziyaretinde de teşkilat olarak bizler kendisini en iyi şekilde ağırlamak ve halkımızı kendisiyle buluşturmak için gece gündüz çabalayacağız. İnanıyorum ki halkımız içeriden ve dışarıdan baskıların, tehditlerin arttığı böylesine kritik zorlu günlerde Reis-i Cumhurunu, coşkulu büyük katılımlarla karşılayıp moral desteğini verecek ve Bursa'dan tüm dünyaya "liderinin arkasında tam duran güçlü ülke görüntüsünün" mesajını iletecek. Beyinlere kazıyacak. Haydi Bursa!"

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları