09 Haziran 2020 - Salı

DEVA Partisi Bursa İl Başkanını arıyor!

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 2 dk.
3110 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Birkaç gün önce yazdım. Ali Babacan'ın genel başkanlığında kurulan, Türk siyasi hayatının en yeni partisi DEVA, parti üst yönetim kademesinden sonra tabanda da teşkilatlanma çalışmalarına başladı.

 

Parti bunun için 81 ili kapsayan 13 komisyon oluşturdu. 6 kişiden kurulu Bursa Komisyonu'nun başkanı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Edip Uğur olurken, Bursa'daki görüşmeleri daha ziyade Bursalı olarak bilinen Burak Dalgın yürütüyor.

 

Kendisini tanımıyorum, ama dedesi ismet Dalgın'ı çok eskilerden, 1990'lı yıllarda muhabir iken ANAP'ta politika yaptığı dönemden tanıyorum. Dalgın'ın Bursa'da görüştüğü isimlerden, yani 2. ve 3. şahıslardan öğrendiğim kadarıyla tüm illerde önce il başkanları belirlenecek.

 

İl Başkanları illerindeki teşkilatlanma için tam yetkili kılınacak. İl Başkanları ilçe başkanlarını, ilçe başkanları da kendi ilçe yönetimlerini belirleyecek.

 

İşte bu doğrultuda DEVA Partisi de Bursa'da il başkanı arama çalışmalarında havuz listesinde bulunan isimlerle, ki bunların çoğunun AK Parti'de görev alanlar olduğunu belirtmeliyim, birebir görüşmelerini sürdürüyor. Komisyon üyeleri şu anda Eskişehir İl Başkanı için çalışıyorlar. Ya bu hafta sonu ya da önümüzdeki hafta başında Bursa'da olacaklar.

 

Yine öğrendiğim kadarıyla il başkanı için 6 isim belirlenecek. Bu 6 isim Ankara'ya mülakata çağrılacak. Hem üst komisyon ile hem de DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile görüştükten sonra, içlerinden biri Bursa'nın il başkanı olarak görevlendirilecek.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları