31 Mart 2020 - Salı

Bankalar bu süreci sabote ediyor!..

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 2 dk.
1017 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Çok net söylüyorum. Bankaların şu anda, raflarda etiket fiyatlarını arttıran marketçilerden, otobüs ve uçak fiyatlarına zam koyan seyahat firmalarından ve maske stoğu yapıp fahiş fiyata satan fırsatçılardan hiçbir farkı yok.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2 hafta önce açıkladığı ekonomik istikrar kalkanıyla beraber gözlerin dikildiği bankalar maalesef süreçten karlı çıkmanın yollarını öyle bir bulmuşlar ki;

 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın tüm iyi niyetli girişim ve çağrılarına rağmen süreci suistimal ediyorlar ve vatandaşı tam anlamıyla gizli faiz sarmalının içine alıp kusura bakmayın ama soyup soğana çevirmenin telaşı ve birbirleriyle yarışı içindeler.

 

Buna kamu bankaları da dahil. Hatta en başında geliyor.

 

Hükümet açıkladı ya, kredi borçları, kredi kartı borçları 3 ila 6 ay ötelenecek, esnafa 25 bin kredi ile 25 bin ticari kredi kartı verilecek diye...

 

Gerçek hiç öyle değil.

 

Bankalara giden esnaf, serbest meslek erbabı ile sade vatandaş aylık 1.48 faizle öteleme şartıyla karşı karşıya kaldığı gibi, yeni kredi için de hiç bir kurum borcu olmaması, daha önce kredi kullanmamış olması ve sicili temiz olması şartı olmazsa olmaz.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları