29 Aralık 2021 - Çarşamba

Bakan Soylu’nun Bursa gezisinden çok önemli notlar…

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 6 dk.
525 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Dün sabah ilk arayan siyasetle yakından uzaktan ilişkisi olmayan iş dünyasının sevimli yüzü Harun Tavlı kardeşimiz oldu. “Abla ne çok seveni varmış, dünden beri bakıyorum sosyal medyada Bakanla çekilen fotoğraflar paylaşılıyor. Mübarek arkadaşlar sıraya girdi”. dedi.

Çok doğru. Daha önce de yazdığım gibi Bakanın sevmeyeni var ama seveni sevmeyenden daha fazla.

Bu arada kendisi de tam bir Bakan Soylu hayranı. Hatta ailesi ve sülalesi de…

Sade bir vatandaş olarak daha evvelden bana aktardığı bir değerlendirmeyi de sırası gelmişken paylaşayım.

Abla ben Kürdüm. Ailem Bingöl ve Elazığ’da. Elazığ depreminde Süleyman Ağabey (kendisinin özelliğidir, tanısın tanımasın sevdiklerine ağabey der) bölgeye ilk gidenlerden ve orada 3 ayda yeni bir kent ortaya çıkardı. Gece gündüz, o soğukta depremzedelere devletin desteğini, şefkatini gösterdi. Ben ailem orada olduğu için gittim ve gördüm ki, Süleyman ağabey orada Bakan olmanın ötesinde kişi olarak da çok seviliyor. Her eve girmiş abla. Her gönüle girmiş. Benim 85 yaşındaki anam ile 92 yaşındaki babam her namazda kendisine evladı gibi dua ediyorlar. “

AK Parti içinde Bakan Soylu’ya karşı “Kürtlerin oylarını kaçırıyor” diyerek muhalefet eden belli bir küçük kitlenin varlığını biliyoruz. Bu açıdan Harun Tavlı’nın bir Kürt kökenli olarak şu samimi sözleri de siyasi ve sosyolojik olarak değerlendirilmeli:

“Dışarıdan gazel okumak kolay. Yok Kürtler sevmiyormuş da. Ben o bölgeyi de acıları iyi bilirim abla.  Gidin bakalım seviliyor mu sevilmiyor mu? Siz burada bilmezsiniz,  biz korkudan bırak geceyi gündüz başımızı kapıdan uzatamıyorduk. Şimdi dağlarımızda turistler kayak yapıyor şaşarsın.  Şimdi gel de bu adamı sevme. Sevmeyenler neden sevmiyor? Ben size söyleyeyim işlerine gelmiyor da ondan. Adam zaten Batıdan çok doğuda zaman geçiriyor. Bursa’ya hiç geldiğini görüyor musunuz? Geliyorsa da Allah muhafaza ya şehit cenazesi için ya da bir sel felaketi için geliyor”

                                                        ****                   ****                   ****

Dediği gibi Bakan Süleyman Soylu salı günü her iki acı olay dışında normal programlar için uzun zaman sonra ilk defa Bursa’ya geldi.

İç İşleri Bakanlığı’nın bir süre önce başlattığı “Muhtarlarla El Ele Projesi” kapsamında, bölge illerinde muhtarlar toplantısı yapılıyor. Bizim Bursa’da da 3 gündür Türkiye’nin çeşitli illerin den gelen toplam 120 muhtar kentin tarihi ve kültürel yerlerini gezerek, incelemelerde bulundular. Son gün programa Bakan Soylu katıldı.

Merinos AKKM’deki toplantıya Bursa’dan da muhtarlar ilgi gösterdi. Bir saate yakın kürsüdeki konuşmasında pek çok kez ayakta alkışlandığını söylersem etkileyiciliğinin düzeyini de belirtmiş olurum. Şunu da ifade etmeliyim ki o ayakta alkışlayanlar içinde Bakanın mensubu olduğu siyasi görüşün dışında farklı görüşe sahip olanların sayısı da çok fazla idi.

Toplantı sonunda Bakan, bir anda muhtarların ortasında kaldı. Hiç birini kırmadı, hepsiyle ya tekli ya da toplu fotoğraflar çektirdi, sorunlarını tek tek not aldı ve yanında bulunan bakan yardımcılarına da konuları anında havale etti.  Ardından üst düzey bürokratlarıyla aylık güvenlik toplantısını gerçekleştirdi, yine Merinos’ta Emniyet Müdürlüğü’ne  tahsisi yapılan araçların devir teslim törenine katıldı.

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın ricasını kırmayarak il binasını da ziyaret etti. Burada da bir saate yakın kaldı. Önce güzel ve etkileyici bir konuşma yaptı ardından da teşkilat mensuplarının tüm sorularını yanıtladı.

Akşam saatlerinde de son olarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı Heykel’deki tarihi bina da ekibiyle birlikte tam kadro ziyaret etti. Alinur Başkan da kendisini en iyi şekilde ağırladı. Bakan Soylu’nun Bursa programına katılanlar arasında Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu,Ahmet Kılıç,Emine Yavuz Gözgeç,Mustafa Esgin,Refik Özen,Atilla Ödünç ile eski vekiller Hüseyin Şahin,Önder Matlı,Faruk Ambarcıoğlu ve Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı dikkat çekerken belediye başkanlarından başta Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar olmak üzere Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar ile Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Çömez ile Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay görebildiklerimdendi.

Tabii bu arada AK Partililerin yoğun ilgisinin yanı sıra Bakan Soylu’nun Demokrat Parti’de birlikte politika yaptığı dönemden kendisini yalnız bırakmayan dostları da vardı. Ayrıca tüm gün Bursa programında en çok koşturan isimlerin başında da Danışmanı Harun Akın oldu. Hem Bursa’nın Harun Ağabeyi olarak ev sahibi konumunda hem de danışmanı sıfatıyla tüm detayları en ince ayrıntısına kadar takip ve kontrol etti.

Ve önemli bir ayrıntı da söz konusu İç İşleri Bakanı olunca güvenlik önlemi had safhadaydı. Ama bu güvenlik önlemi hiç bir şekilde toplantı ve törenlere katılanlar ile sokaktaki vatandaşı rahatsız etmedi. Bu konuda Emniyet Müdürlüğü ‘nü gerçekten tebrik etmek gerekiyor.

 Sonuçta Bakan Soylu, kendisine gösterilen yoğun ilgiden dolayı Bursa’dan moralli ayrıldı dersem abartmamış olurum.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları