28 Mart 2019 - Perşembe

BTSO ‘da iş başında!..

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 3 dk.
1294 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Çok yoğun ve heyecanlı tempoda geçen seçim maratonunda belediye başkan adaylarının çalışmaları daha bir gündem oluşturduğu için, genelde pek ön plana çıkmadı.

Ama bu geçen sürede en az onlar kadar yoğun bir çalışma temposu içinde olan bir kurum daha vardı.

O’da BTSO ve Başkanı İbrahim Burkay.

Malum ülkenin içinde bulunduğu durum kritik. Bir taraftan mahalli idareler seçiminden dolayı gergin bir seçim atmosferi hakim, hem de ülkenin son 6-7 aydır en kılcal damarlarına kadar nüfus etmeye, ettirilmeye çalışılan bir hayat pahalılığı hakim.

Ve bu iki kritik etken de Türkiye’nin en büyük ticari, sanayi kuruluşlarından biri olan BTSO’yu  fazlasıyla yakından ilgilendiriyor, etkiliyor.

Çünkü temsil ettiği ve hizmet verdiği üyeleri, kuruluşları Türkiye’nin aynı zamanda yüzde 10’luk ihracat dilimini göğüsleyen, en büyük iş dünyası ile esnaf camiasının ticari nabzını tutan bir merkez.

O yüzdendir ki süreçte, devletin yönetim mekanizmasının en yetkili kişilerinin yoğun olarak ziyaret edip görüş alış-verişlerinin yapıldığı, ekonomik değerlendirmelerin ve politikaların konuşulduğu, ülke meseleleri ile dünya ticaret savaşlarının kritiklerinin yapıldığı yer oldu.

  *****                     *****                      *****

Dün BTSO Basın Danışmanı Osman Tüysüz’den “bu sürede hangi bakanlar BTSO’yu ziyaret ederek  iş dünyasıyla bir araya geldi?”diye bir bilgi istedim.

Gönderdiği listeye göre;

8 Şubat /22 Mart tarihleri arasında tam 7 bakan BTSO’nun daveti ve ev sahipliğinde sanayici ve işadamlarıyla bir araya gelerek değerlendirmede bulunmuş, çeşitli etkinliklere katılmış.

8 Şubat’ta Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,

23 Şubat’ta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,

2 Mart’ta  Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,

9 Mart’ta Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay,

13 Mart’ta Önceki dönem Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli,

16 Mart’ta Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,

22 Mart’ta Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan

Listeden de anlaşılacağı üzere 45 gün gibi kısa sürede rekor ziyaret…Ve tabii bu protokol  toplantılarının dışında pek çok lokal bazda ziyaret ile, toplantıların yapıldığı da listede not halinde sıralanmış.

Yani seçimler var diye, BTSO boş durmuyor, o  da iş başında!..

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları