29 Haziran 2021 - Salı

Yok böyle bir parti binası!..-Kadın eli değince böyle oluyor…

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 3 dk.
675 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

“Kadın elinin değdiği her iş güzelleşir, değişir” diye boşuna söylenmiyor. Dikkat edin, kadının daha fazla  yer aldığı iş sektörlerinde üretim ve yatırım  artarken,  kamusal ve siyasal alanda karar alma mekanizmalarında var olmasıyla da  adalet, hoşgörü ve başarı oranı da kendiliğinden gelişiyor.

 

 

 

 

 

 (Tabii kadın kadının kurdudur şeklindeki kısır çekişmeleri bu genellemenin dışında tutuyorum)

 İşte bunlara en güzel örnek siyasal alanda Deva Partisi’nin Mudanya ilçe Başkanlığı’nda yaşanıyor.

 

DEVA Partisi’nin Mudanya ilçe Başkanlığı’na atanan Dilek Durak, 3 ayda Mudanya’da kadın siyasetçi olarak öyle bir farkındalık yarattı ki, sadece Mudanya değil Bursa siyasetine de bir güzellik, bir incelik, bir zarafet ve bir nitelik getirdi.

3 ayda gitmediği köy, girmediği sokak, ziyaret etmediği kamu ve STK temsilcisi kalmadı.

 

Hem partisinin adını duyurdu, hem kendi adını.

 

Özellikle de, yarın resmi açılışı yapılacak olan Mudanya İlçe Başkanlığı  binası ile hem partisine hem de Türkiye’ye eşi benzeri olmayan “örnek” bir parti binası kazandırdı.

                                         

                                                     *****                             *****                   *****

 

Mesleğim gereği  sağından soluna, iktidarından muhalefetine kadar  tüm partilerin il , ilçe ve belde başkanlıklarını,köylerde temsilciliklerini görmüş biri olarak, inanın bana daha böyle bir ilçe binası yok.

 

 

 

 

Başkan Dilek Durak hakikaten yılların verdiği siyasi ve sosyal alandaki tecrübesini, renkli kişiliğini burada konuşturmuş. Dilek Durak’ı tanırım. AK Parti’de birlikte yıllarca siyaset yaptık. AK Parti’nin eğitimli, üretken ve çalışkan kadınlarındandı. Siyasette kadınların fazla akıllı ve ön planda olmaları genelde önce hemcinslerini sonra da erkekleri ürkütür. O’da bunun faturasını ödedi.

 

 Nilüfer kadın kolları başkanı iken bir gün Ankara’ya çağrıldı ve “ Sen siyasi partilerin kadın teşkilatlarıyla buluşmalar yaptın  ve STK’ları fazla geziyorsun” babından bir sebeple görevinden alındı. O’da bunun üzerine siyasi arenadan ayıldı ve bu sürede hem işletme, kırsal kalkınma üzerine doktorasını yaptı, hem de ikinci ana dal olarak hukuk okudu.

 

DEVA Partisi’nden teklif gelince değerlendirdi ve 3 ay önce Mudanya İlçe Başkanlığı’na atandı.AK Parti için kayıp, DEVA için kazanım oldu.

 

 

 

 

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLA...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları