26 Ekim 2020 - Pazartesi

AK Parti teşkilatları yine yalnız bıraktı!..

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 4 dk.
778 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Fransa ne zaman Türkiye ile siyasi gerginlik yaşasa hemen Charlie Hebdo’nun daha önce Fransız mizah dergisinde yayınlanan ve tüm İslam aleminin büyük tepki gösterdiği Peygamberimiz (sav)'e yönelik hakaret içerikli karikatürlerini ortaya çıkarıyor. Bu sefer de o kabul etmemiz mümkün olmayan karikatürleri, devlet binalarına astırarak haddini aştı.

 

Çünkü uzun süredir Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de gaz aramasından, Libya politikasından ve Karadağ‘da Azerbaycan’ın yanında olmasından dolayı rahatsızdı ve iki ülke arasında gerginlik yaşanıyordu. Biliyor ki, İslam alemi bu tavıra tepki koysa bile en sert tepki Türkiye’den, Erdoğan’dan gelecek.

 

Amaç Türkiye’yi bu şekilde dini alet ederek taviz vermesini sağlamak ya da vereceği sert tepki ile dünyaya “barbar” olarak ilan ederek, yeni dönem Haçlı zihniyetini hortlatmak. Nitekim bu karikatürler sadece Türkiye’yi değil, dünyadaki İslam alemini ayağa kaldırdı ama, tabii petrol zengini olan ABD ve AB yandaşı ülkeler her zamanki gibi cılız seslerini çıkarırken, Pakistan, Irak, İran, Filistin, Katar, Lübnan, Libya, Malezya, Ürdün, Cezayir, Fas başta olmak üzere gerek devlet başkanlığı nezdinde Fransa’ya sert ültimatomlar verilirken, halk nezdinde protesto gösterileri yapılıyor.

 

AK PARTİ TEŞKİLATLARINDAN TIK YOK

 

Türkiye’ye gelince;

 

Macron Türkiye’den sert tepki bekliyordu, ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “ Macron’un bu Müslümanlarla derdi nedir? Zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var” sözlerini hiç beklemiyordu ki, büyükelçisini hemen geri çağırdı.

 

O büyükelçisiyle diplomatik istişarelerini yapadursun, benim asıl burada dikkat çekmek istediğim ikinci konu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Macron’a verdiği bu ince ayarı, nedense sadece halk nezdinde fark edildi ve iktidar partisinin teşkilatlarında hiç tepkisel boyutta yazılı ve görsel bir tavra, protestoya dönüşmedi.

 

2 gündür sosyal medyada dünyanın dikkatini çekmek amacıyla Macron’a yönelik İngilizce ve Fransızca olarak da yapılan tepki paylaşımlarına AK Parti’nin gençlik kolları başta olmak üzere teşkilat mensupları ve AK Trolleri yine görmediler, duymadılar. Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yalnız bıraktılar. 3-4 gündür takip ediyorum teşkilatlardan Fransa’yı kınayan tek bir protesto yok…

 

Filistin’de işgal altındaki halk bile Batı Şeria’da sokağa çıkarak ellerinde Türk bayraklarıyla Macron’u protesto ettiler. Gösterilerde Macron’un posterlerini yaktılar.

 

Fas’ta Fransız mallarına karşı boykot kampanyası başlatıldı.

 

Lübnan’da sokağa dökülen halk Fransız bayrağını yaktı.

 

Savaştan kaçıp ülkemize sığınan Suriyeliler bile İstanbul Taksim’de ve Gaziantep’te valilikten izin alıp yürüyüş düzenlediler ve Macron’u protesto ettiler

 

 Ürdün’de Fransız malları marketlerde raflardan indirildi.

 

Ya Türkiye’de?

 

Sosyal medyada gerçek hesaplar üzerinden yürütülen protesto gösterileri dışında bir tepkiyi henüz göremedik. Özellikle de dediğim gibi iktidar partisinin teşkilatları bu konuda yine öncü etkisiz kaldı.

 

Daha önce de yazdım. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın politikalarından, söylemlerinden anlamayan ve politikayı sadece onun sözlerini paylaşma sanatı olarak gören bir çareler, onun hızına yetişemedikleri gibi çalışma anlayışındaki yetersizlikleri nedeniyle en büyük zararı veriyorlar.

 

Biraz  ağır olacak ama, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da teşkilatlara ince bir ayar vermesi artık elzem oldu, yoksa yarın iş işten geçmiş olacak!..

 

Bu durumu sadece Bursa için kastetmediğimi, tüm 81 ilin teşkilatı için ifade ettiğimi de belirteyim…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları