21 Ocak 2020 - Salı

Hoca'nın eli maşallah bereketliymiş! Vurdukça çoğalıyor...

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 2 dk.
1099 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Tam 22 yıl önce 16 Ocak 1998'de dönemin Anayasa Mahkemesi Başkanı Ahmet Necdet Sezer kameralar karşısına geçip "Refah Partisi'nin Anayasa Mahkemesi'nce kapatıldığı" kararını açıkladıktan birkaç saat sonra merhum Necmettin Erbakan şu tarihi açıklamayı yapmıştı:

 

"Bu alınmış karar tarihin akışı içinde basit bir noktadır. Böyle bir kararın yürürlüğe girmesiyle Türkiye'de halkımızın muazzam bir bölümünün partisi olan Refah Partisi ve onun davası zerre kadar etkilenmez. Bu olayın arkasından Refah Partisi camiasının davasının çok daha büyüyüp gelişeceği açıktır. Çünkü milletimiz sağduyu sahibidir ve her şeyi çok iyi değerlendirir."

 

Allah rahmet eylesin. Milli Görüş çizgisinde Türk siyasi hayatına tam 10 parti kazandırdı. 2'si RP'den önce, 7'si de RP'den sonra. Yani ne kadar ileri görüşlü olduğu bir kere daha tescillendi.

 

O gün söylediği gibi RP çizgisindeki partiler süreçte tüm engellemelere, baskılara rağmen büyüdü. Erbakan Hoca'nın Milli Görüş çizgisinde kurduğu partilerin ilkini 26 Ocak 1970'de Milli Nizam Partisi oluşturdu. Kapatılmasıyla da 11 Ekim 1972'de Milli Selamet Partisi'ni kurdu. Bu parti de kapatılınca 19 Temmuz 1983'de Refah Partisi'ni kurdu.

 

RP de kapatılınca, Milli Görüş çizgisinde bugüne kadar tam 6 parti kuruldu, 7'incisi de kurulmak üzere.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları