05 Nisan 2024 - Cuma

AK Parti’de öz eleştiri güdüsü de kalmamış!

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 5 dk.
90 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Bursa, 1 Nisan sabahına bambaşka bir Bursa olarak uyandı. Tam 22 yıl sonra iktidardaki AK Parti yereldeki kalesini kaybetti. Seçimlere 1 büyükşehir, 14 ilçe belediyesi ile giren AK Parti 9 ilçede mevcudiyetini koruyabildi. 3 ilçe ile seçimlere giren CHP ise 1 büyükşehir ve 6 ilçe ile çıktı.

Hiç belediyesi olmayan İYİ Parti ise Karacabey ve Yenişehir’i aldı. Her ikisinde de aslında sürpriz çıkış yaptı. Çünkü Bursa siyasetini okuyanlar bu 2 ilçede İYİ Parti’ye hiç ihtimal dahi vermiyorlardı. Açıkçası ben de ‘Orhaneli’yi İYİ Parti alır’ diye bekliyordum. Ama tam tersi oldu.

genc gazete iyi parti yenisehir belediye baskan adayi ercan ozel kimdir

Özellikle Yenişehir’de anketlerde altlarda yer alan İYİ Partili Ercan Özel çok büyük çıkış yaptı. Partisinin önünde ismiyle yıllardır sahada yaptığı çalışmasının karşılığını aldı.

Dedim ya, seçmen bu seçimlerde iktidara balans ayarı verdi. Kısaca ve öz olarak “topla kendini” dedi.

Ama, 1 Nisan sabahından itibaren iktidarın genel ve yereldeki yöneticilerine bakıyorum, Cumhurbaşkanı Erdoğan dışında kimse bu mesajı almış, alabilmiş değil.

Genel merkez yönetiminde daha ne görevden alma var, ne de “Sorumluluğu üstleniyorum” diyerek istifa edenler.  

Günlerdir AK Parti’nin kaybeden belediye başkanları ile teşkilat mensuplarını dinliyorum, asla kendilerini öz eleştiriye tabi tutmuyorlar ve neredeyse çekinmeseler “Erdoğan yüzünden kaybettik” demeye getirecekler.

Evet bu seçimlerde ekonomik sıkıntı, emeklilerin düşük maaşları ana nedenlerden biriydi ama Kayseri, Gaziantep, Sakarya, Konya gibi illerde yeniden aday gösterilen belediye başkanları yeniden kazandılar.  

Bu seçim bölgelerinde ekonomik sıkıntı yok muydu? Bu illerde emekliler yaşamıyor muydu?

MAZBATA TORENI 5

CHP’NİN TÖRENLERİNDE COŞKU VE İZDİHAM SELİ YAŞANIYOR

1 Nisan’dan bu yana en hararetli, en heyecanı yüksek, en telaşlı, en kalabalık ve tabii en çok gülümseyen parti hiç kuşkusuz CHP.

9

b87a8699 1d82 429b 9c66 1b9b8fb86c35

Yeni belediye başkanı seçilen Gemlik’te Şükrü Deviren, Mudanya’da Deniz Dalgıç, Nilüfer’de Şadi Özdemir, Osmangazi’de Erkan Aydın, Mustafakemalpaşa’da Şükrü Erdem ve Harmancık’ta Haşim Ali Arıkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in ve CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’ın katılımıyla son iki gün içinde önce mazbatalarını aldılar, ardından da belediye binalarında devir teslim törenini gerçekleştirdiler.

68af8da1 daf6 4e47 9d2c 3d7c3c5b8e37

Kiminde mazbata törenini kiminde de devir teslim törenini takip ettim, şunu net olarak söylemeliyim ki, CHP cephesindeki bu yerelde iktidar olma sevincinin bir benzerini ben 2004 yılında DSP’den Büyükşehir’i ve 11 ilçeyi aldığında görmüştüm.

b61c53be 886f 484c b93e 19068ec28bf3

Lakin, 47 yıl sonra Bursa‘da yeniden büyükşehiri ve 3 ilçenin üzerine 3 ilçeyi daha CHP’ye kazandırma coşkusu, heyecanı, kalabalıklığı, rahatlama mutluluğu 2004’tekinden bir iki tık daha fazla.

Her gittiği yerde büyük sevgi gösterisiyle karşılanan Mustafa Bozbey de bugün mazbatasını alacak. Devir teslim töreni ise yarın Heykel’de Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi binasında saat 11.00’da gerçekleştirilecek. Ancak Bozbey şehri emin nişanını yani mührünü bugün umre için Türkiye dışına çıkan eski Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan almayacak. Onun yerine başkan vekili törende bulunacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları