03 Ağustos 2024 - Cumartesi

İmamoğlu için helal olsun diyeceğim aklıma gelmezdi!..

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 5 dk.
150 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Hamas lideri İsmail Haniye’nin öldürülmesinin ardından Türkiye’nin sert açıklamalarla hain saldırıyı kınaması, instagram’a sınırlama getirmesi ve ülkemizde 3 günlük yas ilan edilmesini hazmedemeyen İsrail Dışişleri Bakanı YisraelKatz, sosyal medya hesabı X’ten dün gece haddini aşan bir paylaşımda bulundu:

Erdoğan tüm özgür dünyanın duruşuna karşı, sadece Hamas'ın katillerine ve tecavüzcülerine verdiği destek uğruna Türkiye'yi bir diktatörlüğe dönüştürüyor. Türkiye'de 57 milyon kullanıcısı olan Instagram'ıengelliyor, İsrailli bir atlet bir Türk atleti yendi diye spor yayınlarını kesiyor, Türkiye'nin askeri ihtilaf içinde olmadığı demokratik bir ülkeyi işgal etmekle tehdit ediyor ve ticari ilişkileri keserek Türk ihracatçılarına yıllık 6 milyar dolar zarar veriyor. Erdoğan, bilimsel, kültürel, teknolojik ve ekonomik kabiliyetlere sahip bir Türk devletini alıp yok ediyor, ilerici ve müreffeh bir Türkiye inşaeden Atatürk'ün mirasını ortadan kaldırıyor. Her şeyin güzel olacağı günler için umut edelim.”

Bu çirkin paylaşımının altına da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu etiketledi.

Çünkü “Her şeyin güzel olacağı günler umut ediyorum”diyerek İBB Başkanı İmamoğlu’ndan aklınca sloganı üzerinden destek istedi.

Peki, İmamoğlu’ndan bu durumda beklenilen nedir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtları büyükelçiler ve siyasi liderlerle poz vermekten, yemek yemekten hoşlanan İmamoğlu ‘nun “Evet haklısınız. Atatürk’ün mirasını ortadan kaldırıyor” babından cevap vermesidir.

İmamoğlu oysa kendinden beklenileni değil tam aksi yönde hastalıklı ruh hali içindeki israilli bakana öyle güzel cevap verdi ki, tokat gibi yapıştırdı:

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bayrağına ve Cumhurbaşkanı’na hakaret eden bu açıklamanızı size aynen iade ediyorum. Demokrasiyi ve hukuku, elinde on binlerce çocuğun kanı olan birilerinden öğrenecek değiliz. Evet, her şey çok güzel olacak. Filistin özgür olduğu zaman." 

Bozuk saat bile günde 2 defa doğruyu gösterir miş. 

Yönetim politikalarını pek beğenmediğim genelde tribünlere oynayan bir yapısının olduğunu gördüğüm ve politikasını sürekli Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerine kurgulamış olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı savunacağı ve “helal olsun adama diyeceğim”aklıma bile gelmezdi.

Beni olduğu kadar daha doğrusu benim bulunduğum kesimde hatta kendi camiasında CHP’lileri bile böyle bir cevap beklemiyordu.

EY ABD İKİ YÜZLÜLÜĞÜ BIRAK , DOST MUSUN DÜŞMAN MISIN?

Milli İstihbarat Teşkilatı dün filmlere konu olacak uluslararası güçte bir operasyona imza attı. Daha doğrusu doğu ile batı arasında stratejik konumunu kullanarak bir köprü kurdu. Rusya, Amerika , Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç ve Belarus cezaevlerinde ajanlık iddiasıyla içlerinde karı-koca ile 2 küçük çocuğun da bulunduğu 26  kişiyi, özel uçaklarla Ankara’ya getirip karşılıklı  değişim ile ülkelerine nakil işlemini gerçekleştirdi.

Buraya kadar gerçekten ülkemiz adına gurur duyulacak uluslararası düzeyde büyük bir operasyon.

Benim burada dikkatinizi çekmek istediğim asıl konu başarının ardından ABD’nin ikiyüzlülüğünün bir kere daha göstermiş olması.

ABD’nin Başkanı Bıden "Bu zor ve kompleks müzakereler boyunca bu sonuca ulaşmak için Türkiye, Almanya, Polonya, Slovenya ve Norveç gibi müttefiklerimize müteşekkirim “diye teşekkür ederken;

Türkiye için de "Bu anlaşma müttefiklerimiz olmadan mümkün olmazdı. “dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant PatelTürkiye'nin bu konudaki rolü için minnettarız." Dedi ve utanmadan ekledi:

“Türkiye hayati bir ortak ve müttefik olmaya devam ediyor".

Tabii ki MİT’e ve Türkiye’ye minnettar olacaklar.

Türkiye her zaman uluslararası arenada arabuluculuk görevini başarıyla yerine getiren bir ülkedir. Cumhuriyet sonrasında batıya yüzünü dönen Türkiye ne yazık ki aynı desteği 100 yıldır alabilmiş değil.

Elbette küstük artık doğuya dönelim demiyoruz ama, bizim müttefik ortağımız olarak, ki  son 4 nesil “ABD bizim müttefikimizdir, stratejik ortağımızdır” diye ders kitaplarına kadar okutuluyor ve böyle bir sloganla büyütülüyoruz ya,en azından bunun  bir karşılığını artık alsak diyoruz.

Halk arasında bir anket yapılsın “ABD ‘nin Türkiye politikalarından memnun musunuz?” diye,  PKK sempatizanları dışında bir kişi çıkıp da evet demez. 

Keşke ABD müttefekimiz olarak bize gerekeni yapsa…

Sadece “İsrail’i kaşıyıp bize saldırtmasa, PKK’yı destekleyip sınırımızda sözde bir kürt devleti kurmaya kalkmasa, 100 yıllık hain Türkiye’yi bölme sevdalarını yeniden hortlatmasa yeter”.

Gerisi lafı güzel 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları