06 Mart 2020 - Cuma

Komşuya başkan dayanmıyor! Bugün yine seçim var...

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 2 dk.
1052 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

"Bizim Yalova'nın Belediye Başkanı koltuğu ahlı. Kimseye yar olmuyor!.."

 

Bunu ben söylemiyorum. Yalovalılar söylüyor. Artık kanaat getirmişler. Kim oturursa otursun bu koltukta uzun süre kalamıyor.

 

30 Mart 2014 seçimlerinde AK Parti 1 oy farkıyla belediye başkanlığını kazanınca CHP itiraz etmiş, yeniden sayılan oylar sonucu 6 oy farkıyla başkanlık CHP'ye geçmişti. Bu sefer de AK Partililerin yaptığı itirazla YSK seçimleri iptal ederek yenilenmesine karar vermişti. 6 ay sonra yenilenen seçimlerde CHP'nin adayı Vefa Salman 800 oy farkıyla belediye başkanı seçilmişti.

 

 

Vefa Salman için aynı zamanda iyi bir Bursalı diyebiliriz. Çünkü liseyi Bursa Erkek Lisesi'nde tamamlamış. 1.5 yıl önce CHP'li Mustafa Bozbey'in kızının BUTTİM'deki nikahını da Salman kıymıştı.

 

2019 yılı seçimlerinde de aynısı oldu. CHP'nin adayı Vefa Salman, 28 bin 796 oyla yeniden belediye başkanı seçilirken, Cumhur İttifakı'nın adayı AK Parti'li Yusuf Ziya Öztabak, 28 bin 183 oyla kıl payı başkanlığı kaçırmıştı.

 

Dedik ya, bu koltuk oturana hayırlı gelmiyor diye...

 

YAZININ DEVAMANI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları