06 Şubat 2020 - Perşembe

AK Parti Bursa'daki bu operasyon teşkilatta nasıl yankılandı?

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 2 dk.
1229 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Kongreler siyasi partiler için yenilenme ve değişim mecralarıdır. AK Parti siyaset hayatına girdiğinden bu yana geçen 6 kongrede bu değişimi yüzde 50, yüzde 60'lara varan oranla gerçekleştirdiğinden her kongre süreci doğal bir değişim beklentisi içerir.

 

İşte 7. olağan kongre sürecinde 29 Şubat'ta başlayacak olan ilçe kongreleri öncesinde Bursa teşkilatlarında da böyle bir değişim beklentisi hakim idi.

 

Değişim önce İl Kadın Kollarında başladı. Gülten Kapıcıoğlu gitti, yerine Emel Gözükara Durmaz atandı.

 

Emel Hanım, dün yeni il yönetimini belirleyerek göreve başladı.

 

Ardından gözler ilçe başkanlarına çevrildi.

 

Parti tabanında uzun süredir Nilüfer, Osmangazi, Kestel ve Mudanya ilçe başkanlarıyla yeni dönemde yolların ayrılacağı konuşulurken, il başkanlığına kadar büyük bir değişim operasyonundan da söz ediliyordu.

 

Tam bu noktada, dün öğleden sonra il başkanlığında 3 ilçeyi kapsayan bir operasyona gidildi.

 

Bursa Koordinatörü ve Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, tam 2 yıl önce yaptığı gibi Bursa İl Başkanlığı'na 17 ilçe başkanını çağırdı. İl Başkanı Ayhan Salman'la beraber ilçe başkanlarıyla tek tek görüşen Balta, 3 isme önce partiye gösterdikleri özverili çalışmadan dolayı teşekkür etti, ardından da "yeni dönemde birlikte çalışamayacağız" dedi.

 

Yani kısaca istifaları istendi.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları