04 Aralık 2020 - Cuma

Sağlık Bakan Yardımcısı Eldemir: 'Bursa yakın takibimizde'

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 6 dk.
938 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Son iki gündür, Bursa’daki salgının hastane boyutunun söylenilenden daha da ağır olduğunu, sağlık çalışanlarının aktardığı bilgiler doğrultusunda yazarak, yetkilileri görev alanlarında risk almaya davet ediyorum.
 

Daha doğrusu ben etmiyorum, Covid salgınında hasta tedavisini gerçekleştiren hekim arkadaşlarımız bu uyarıları ve çağrıları samimiyetle ve çaresizlikle yapıyorlar.

 

“Tıkandık, daha fazla yerel bazda radikal tedbirler alınmalı” diyorlar.
 

Dün, önerdikleri bu tedbirleri sıraladım ve “Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz’ın koordinasyonunda Acil Eylem Planı oluşturulup derhal  uygulamaya alınması gerekir” dedim.
 

Yazım üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Yardımcısı Halil Eldemir aradı.


“100 YENİ YOĞUN BAKIM YATAĞI KAZANDIRDIK”
 

Halil Eldemir, bir dönem önce Bilecik Milletvekili (aynı zamanda hemşerimdir kendisi) olmasına rağmen Bursa’nın da çocuğudur.
 

Sağlık Bakanı Yardımcısı olarak atandığında Ankara nezdinde Bursa lobisini güçlendireceğini yazmıştım, nitekim böylesine olağanüstü durumda konumunun avantaj sağladığını gördük.
 

Yazımı okuduğunu ve önerileri dikkate alacaklarını söyleyen Bakan Yardımcısı Eldemir, Bursa’ya Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da öncelik olarak önem verdiğini ve mesajlarından da anlaşıldığı gibi yakından takip ettiğini söyleyerek, sevindirici bir gelişmeden bahsetti:
 

“Bursa’daki salgının boyutunu tüm evreleriyle ve detaylarıyla yakınen takip ediyoruz. Süreç kontrolümüz altında. Hükümetimizin 2 hafta önce aldığı tedbirlerin son 2-3 gündür seyri aşağıya doğru düşürmeye başladığını görüyoruz. Bu son sokağa çıkma tedbirleriyle beraber önümüzdeki haftadan itibaren bu seyrin daha da aşağılara inmesini bekliyoruz.”
 

Bu sözleri tünelin ucundaki ışık gibi geldi diyebilirim.
 

Bakan Yardımcısı Eldemir, hastanelerimizde yoğun bakım yatak sıkıntısı yaşanması konusuna da şöyle bir açıklık getirdi:
 

“Biz şu yakın süreçte Bursamıza 100’den fazla yoğun bakım yatağı kazandırdık, bu yataklar mevcut sıkıntımızı rahatlattı diyebilirim.”
 

Çok güzel bir gelişme. Şu aşamada değil 100, bir tane bile yatak artışı büyük bir kazanım…
 

“SAHRA HASTANESİ  KURULMALI”
 

Yazım üzerine dün arayan, mail gönderen, cep telefonuma mesaj atan çok sayıda okur ile sağlık ve siyaset camiasından tanıdık isimler oldu.
 

Her şeyden evvel kent adına kafa yoran, dertlenen bu isimlere müteşekkirim.
 

Bir siyasi büyüğümüzün “Acilen Sahra Hastanesi kurulmasına ihtiyaç var” önerisini yetkililerin dikkatine sunmak istiyorum.
 

Yaklaşık 20 gün içinde bitecek olan 2 bin yataklı Sahra Hastanesi’nin yoğun bakım gerektirmeyen Covid'li hastaların tedavisi için kullanılması durumunda, hastanelerdeki sıkıntıyı büyük oranda rahatlatacağı ve sağlık personeline de nefes aldıracağı kesin.
 

Savaş, deprem gibi olağanüstü durumlarda kurulan Sahra Hastanesi’nin sadece Bursa’da değil, 30 büyükşehirde de acilen kurulmasının ülkedeki sağlık sektöründe de yaşanan tıkanıklığı sonlandıracağı gerçeğini düşünürsek çok yerinde bir öneri.
 

Ve yine dün gelen mesajlar içinde sağlık personelimizi psikolojik olarak rahatlatacak önemli bir öneri daha vardı.


“Sağlık çalışanlarımız 20-30 saat nöbet tutuyorlar. Evlerine gidemiyorlar, gittiklerinde de çocuklarını riske attıkları için psikolojileri bozuk. Ve yine kreşler, ana okulları ve ilk ve orta dereceli okullar kapalı olduğundan çocukları evde, genelinin çocuklara bakacak büyükleri veya bakıcıları bulunmuyor. Atıl durumda olan kamuya ait sosyal tesisler ile Covid'den dolayı kapalı olan otellerin derhal sağlık çalışanlarımızın çocukları için tahsis edilmesi gerekiyor. Sağlık çalışanlarımızın morale, motivasyona ihtiyacı var. Onlar iyi olacak ki biz iyi olalım, toplum iyi olsun”
 

BOZBEY: KAPATILAN HASTANELER AÇILSIN
 

Kent adına kafa yoranlardan biri de CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey. Dün gönderdiği mesajda, sağlık sektörünün rahatlatılması için acilen kapatılan hastanelerin yeniden açılması gerektiğini belirtiyor:
 

“Memleket Hastanesi vb. gibi kapatılan hastanelerimiz açılmalı. Bunları hizmete açmak çok daha ekonomik olacağı gibi zaman olarak da daha avantajlı.”
 

Nilüfer eski Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, mesajda ayrıca benim Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı, Milletvekili ve İl Sağlık Müdürü’nden oluşan koordinasyon kuruluna, kentin ilgili STK’ları ile Bursa Tabip Odası’nın da katılmasının doğru olacağını söyledi.
 

Hatta katılımcıları bana bıraksalar ben HDP dışındaki siyasi partilerimizin il başkanlarını da eklerim.
 

Bursa ortak paydamız olduğuna göre kentin dinamiklerinin de karar verici mekanizmada olağanüstü durumlarda yer alması zorunluluğun ötesinde sorumlulukları. Tabii bu dinamikleri karar mekanizmasının içine sokacak demokratik olgunlukta, uzlaşmacı bir üst akla gerek var, Bursa’nın içinde bulunduğu yönetim zaAfiyetinde maalesef bu kapıyı açacak bir babayiğidimiz yok!..

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları