08 Nisan 2024 - Pazartesi

Belediyelerdeki değişim sürece nasıl yansıyacak?

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 7 dk.
102 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Bursa halkı 20 yılın ardından Büyükşehir ile 6 ilçeyi CHP’ye, 2 ilçeyi İYİ Parti’ye vererek büyük bir değişime imza attı.

Eskiler “Değişimde hareket vardır, bereket vardır” derler.

Bakıp göreceğiz.

Milletin sandıkta verdiği bu krediyi, bu desteği özellikle CHP teşkilatları, CHP’li belediye başkanları görüp de gereğini yapacaklar mı?

Başarılı olurlar, olamazlar noktasında tam bir değerlendirme yapamam, yapmak için de çok erken. Ancak şu kadarını söyleyebilirim…

Recep Tayyip Erdoğan’ın şemsiyesinin altında siyaset yapmak, milletvekilliği yapmak, belediye başkanlığı yapmak, il ve ilçe başkanlığı yapmak o kadar kolay ki…

Zor olan o şemsiyenin dışında siyaset yapabilmek.

Seçmen bu seçimde o şemsiyenin içinde siyaset yapanlara, 20 yılın ardından bir uyarı verdi.

Nefes almak için yerelde bir değişime gitti.

Değişim de daha ilk günlerde kendini hissettirdi. Uzun yıllar sonra siyasette bir coşkuyu, heyecanı ve izdiham derecesinde kalabalıkları, ileriye dönük kent yararına yapılacak yatırım umutlarını getirdi.

e376e024 a225 468f bb7a ea57abace640

CHP’nin geçtiğimiz hafta büyükşehir ve ilçe belediyelerdeki mazbata ile devir-teslim törenlerini izledim. AK Parti’nin devir teslim törenlerinde uzun yıllar görmediğimiz şekilde coşku, heyecan ve izdiham derecesindeki kalabalık… Hele ki Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in cumartesi günü tarihi belediye binası önündeki devir-teslim törenine partililerin dışında yanlarında çocuklarıyla gelen halk da vardı. Bu törenlerde AK Parti’nin belediye yönetimlerinde artık kanıksanmış, sıradanlaşmış, mazbata ve devir-teslim törenlerinden daha fazla heyecan, coşku ve kalabalık vardı.

f4d86051 0411 47d6 851d 2bdc049b0422

Çünkü, CHP kadroları 47 yıl sonra ilk defa bu sevinci yaşıyorlardı.

…..……

Ben son iki haftadır muhalefet cephesinde yaşanan bu iktidar sevincinin bu hafta bayramlaşma törenlerine de damga vuracağını söyleyebilirim.

AK Parti’nin bayramlaşmaları zaten son yıllarda sen, ben, bizim oğlan misali kendi dar kalıplarında gerçekleşiyordu. 2002’den beri hemen hemen tüm bayramlaşmalarına katılan biri olarak aradaki farkı en iyi görenlerdenim. Eskiden bayramlaşmalara muhtarlar, STK’lar, hemşehri dernekleri ve vatandaşlar da katılıyordu. Artık bırakın bu grupları, kendi teşkilat mensupları bile fire veriyor.

AK Parti bu bayram, 1. günü saat 14.00’da Merinos AKKM’de bayramlaşacak. Hüznün ağır basacağını tahmin ediyorum. Eğer hüzün yoksa zaten “Şöyle kaybetti, böyle kaybetti” demenin de anlamı yok.

………..

CHP’nin bayramlaşması 1. gün saat 13.00’da Kültürpark içinde olacak. Büyükşehir ile 6 belediyeyi kazanmanın coşkusunun burada da hissedileceğini söylemek için kahin olmaya gerek yok.

…………

MHP teşkilatları da bu bayrama belediye başkansız girecekler. Cumhur ittifakı içinde 5 yıl Davut Aydın’la Yenişehir’de temsil edilen MHP, seçimlere Mustafakemalpaşa da olmak üze 2 belediye ile girmişlerdi. Ancak şimdi 2’si de yok. MHP’nin bayramlaşma programı, bayramın 2. günü Merinos AKKM’de saat 14.00’da yapılacak.

İYİ Parti ise bayramın 2. günü Merinos Gölpark’ta saat 14.00’da bayramlaşacak. İYİ Parti’nin durumu hepten sıkıntılı. 10 ay önce yüzde 12’lerden yüzde 2’lere inmek de siyaseten büyük başarı!

İYİ Parti bu bayrama Karacabey ve Yenişehir belediye başkanlıklarının adaylarının bölgede sevilip sayılmasıyla ve tepki oylarıyla almanın sevincini yaşarken, genel anlamda parti varoluş mücadelesinin sıkıntısı içinde.

Q2waIBT4zES6oqwNvH4njQ 1

Genel Başkanları Meral Akşener’in seçim yenilgisinin ardından en kısa zamanda olağanüstü kurultaya gideceğini söylemesi ve hemen ardından aday olmayacağını açıklaması, parti içinde pek çok ekiplerin birbiriyle mücadelesi, teşkilatlarının da motivasyonunu düşürmüş durumda.

IMG 9823 1

TİCARET BORSASI’NDA İLK BULUŞMA

Bursa Ticaret Borsası, kentin çatı kuruluşlarından biri. Her yıl geleneksel olarak sahur programı düzenliyor. Kentin idari, siyasi, iş dünyasının aktörleri ile medya ve STK temsilcilerini buluşturan bu sahur programına Borsa Başkanı Özer Matlı’nın daveti üzerine pazar gecesi bizler de katıldık.

Borsa Başkanı Özer Matlı ile Meclis Başkanı Mehmet Aydın’ın ev sahipliğinde birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği sahurda yeni seçilen belediye başkanları da kentin ileri gelen isimleriyle aynı masada ilk defa buluştular.

48828efa 1b68 4cfa b611 d927ceb360c1

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Milletvekilleri Refik Özen, Ahmet Kılıç, Selçuk Türkoğlu, Mehmet Atmaca, eski Bakan Faruk Çelik, eski Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, BUSİAD Başkanı Buğra Küçükkayalar, BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bahri Şarlı, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu, MÜSİAD Başkanı Alpaslan Şenocak benim ilk etapta görebildiğim isimlerdi.

5c2e0133 2af5 42d5 a991 c51caebe43d5

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları