01 Ocak 2023 - Pazar

Şule Perinçek, Adanur’u ziyaretinde neler söyledi?

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 6 dk.
198 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Son dönemde Perinçek ailesi ile yollarımız çok sık kesişmeye başladı. İki iyi insan tanımanın dışında  siyaseten de “milli birlik ve beraberlik , vatanın bölünmez bütünlüğü, özgürlük, emperyalizme karşı, mücadele, üreterek büyüme ve demokratik gelişme ile PKK , HDP karşıtlığı” noktasında kıblemiz aynı olduğu için; iktidara da ittifak içinde olmasa da özellikle milli duruş desteğini  tam verdiğinden dolayı rahatsızlık duymadığımı belirtmeliyim.

Geçtiğimiz Cuma günü de EA Medya olarak Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in eşi Şule Perinçek’i Ergünkent İnşaat’da ağırladık. Emin Adanur’un ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete yazarlarımız Yüksel Baysal, Mustafa Gültekin ve İsmail Taştan ve İnci Sözlük’ten Özge Tezcan’da katıldı.

Şule Perinçek Emin Adanur’u ziyarete yanında 27 yaşındaki Vatan Partisi’nin il Başkanı Dilek Çınar’la birlikte geldi. Dilek Çınar 27 yaşında öğrenci. Mardin doğumlu. Partisinin Gençlik Kolları Genel Başkanlığı’nı da yapmış.

Şule Hanım partisinin il başkanı ile geldi ama ziyareti siyasi bir ziyaret değildi.

Zira;

Şule Perinçek, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in eşi olmasının dışında aynı zamanda bir gazeteci.  Hem de mesleğinde başarılı bir kadın. Muhabirlikten genel yayın yönetmenliğine kadar tırmanan basın camiasında  48 yıldır gazeteci olarak çalışıyor.

Aydınlık Dergisi’nin yazarı. Ulusal kanalın program yapımcısı. Atatürk’ün 1903-1938 yılları arasındaki tüm yazı ve konuşmalarını derleyip, 30 cilt halinde kitaplaştırılan araştırma projesinin genel yayın yönetmeni.

*****                  *****

 

Şule Hanım’ın Google’dan hayat hikayesini araştırdım, çok fazla metin yok. Bir tane var o da Vatan Partisi milletvekili adayı iken hazırlanmış.

İstanbul doğumlu. Baba tarafı Kafkasya’dan göç edip Karadeniz’e yerleşirken, anne tarafı da Balkanlar’dan göç edip Afyon’a yerleşiyor.  Şule Hanım Avusturya Lisesi mezunu. Önce Ankara’da maliye ve iktisat okuyor ardından da Amerika’da eğitim görüyor.

İki yabancı dil bilen, entelektüel bir kadın. 68 hareketinde yer alıyor ve Doğu Perinçek’le yolları 1970’de kesişiyor.

Kendi anlatımıyla, “Bir gün baktım kantinde bir gruba saldırıyorlar, dövüyorlar. Ben hemen onların yanında yer aldım. Doğu Bey’le tanışmamız ben o dönem yurtta kalıyordum. Cam silerken, o aşağıdan geçiyordu bana bakarak kolay gelsin, yardıma ihtiyacınız var mı dedi?” Adını duyuyordum ama hiç karşılaşmamıştık, bana o zaman çok nazik biri olarak gelmişti” dedi.

Şule Perinçek, 12 Mart muhtırasında tutuklanarak cezaevine giriyor. Koğuş arkadaşları içinde Behice Boran, Sevimi Belli, Sevgi Soysal gibi  isimler bulunuyor.  O dönemde yan koğuşta da arkadaşlık yaptığı Doğu Perinçek kalıyor.

Yine kendi anlatımıyla ”Tabii aramızda  küçük kağıtlar yani mektuplar gidip geliyor. Bana  o zaman  “benimle evlenir misin?” diye mektup yazıyor. Ben de küçük kağıtlarla  “evet” diyorum. Hatta bunu arkadaşlarla kutlamak için ben koğuşta plastik kaplar vardı, bisküvi falan. Bisküviden pasta yapmıştım. Hep beraber keserek bu özel anımızı kutlamıştık” dedi.

Şule Hanım, 2.5 yıl tutuklu kaldığı cezaevinden afla çıktıktan sonra ailesine mektup yazarak” ben evleniyorum” demiş. O kadar! 1974’de Doğu Perinçek’le evlenmiş.

Emin Adanur ve yazar kadromuzla sohbet ederken anlattığı hayat hikayesinde dedi ki:

Arkadaşlarımız bizi hala ilk günkü gibi aşık olarak görürler. Doğru. Çünkü biz evliliğimizi Doğu Bey’in tutuklu dönemlerinin dışında yaşadık. Ben bu yüzden devlete teşekkür ediyorum(gülerek  söyledi). Sağolsun her 10 yılda bir Doğu cezaevine alındığı için bizim evliliğimiz , birlikte geçirdiğimiz süre 15 yıl “

*****               *****

Sebebi ziyaretlerine gelince;

Şule Hanım  il il dolaşarak, başarılı, üretken  girişimcileri Ulusal Kanal’da her hafta yayımlanan “Yeni Ufuklar” programına konuk alıyor. Geçtiğimiz Cuma günü Ergünkent İnşaat’ın ofisinde Emin Adanur’la program yapan Şule Hanım,  Adanur’un  ticaret, medya, sosyal medya, spor alanlarındaki  başarı hikayesini de  hayranlıkla dinledi.

Yeni yılın ilk gününde pazar gece saat 21.00’da yayınlanan programda;

Adanur, Bursa ve Türkiye’ye yönelik siyaset, medya ve sanayi alanlarında değerlendirmelerde bulunurken üreticilerin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

 “ Bu ülkede binlerce Elon Musk, binlerce Selçuk Bayraktar  var, bunların ellerinden tutulup desteklenmesi gerekir. Hatta Girişimcilik Bakanlığı kurulmalı” dedi. Şule Hanım da bu öneriyi  destekledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları