13 Mayıs 2020 - Çarşamba

Bu neyin ayak sesi? Erken seçimin mi, yoksa postmodern darbenin mi?

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 2 dk.
1052 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Ülkede son dönemde adlandıramadığım bir hava estiriliyor. İnşallah bu, demokratik ortamda en kötü ihtimalle bir erken seçimin alt yapısıdır, yoksa benzetmek veya dillendirmek dahi istemiyorum, ama inşallah 28 Şubat benzeri bir postmodern darbenin alt yapı hazırlığı değildir.

 

Çünkü, 28 Şubat'a gidilen süreci bir hatırlayalım.

 

Bir taraftan sözde imamlar, nereden çıktığı bilinmeyen Aczmendi tarikatı lideri Ali Kalkancı'nın zikir ayinleri, cüppeli, elleri sopalı gruplar halinde caddelerde boy göstermeleri, sahte şeyh Müslüm Gündüz-Fadime Şahin'in rol aldığı evde basılma sahneleri, genç kızların başörtülü oldukları için okullara alınmamaları, coplanmaları, kapatılan RP'nin Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız'ın düzenlediği Kudüs Gecesi, bunun üzerine tankların Sincan sokaklarında yürütülmesi, siyasiler arasındaki gerginlik, dönemin hükümetinin cemaat liderleriyle Köşk'teki iftar programı fotolarının çarşaf çarşaf gazetelerde yer almasıyla ülkede İran benzeri rejim yaşanacağı korkusu, diğer taraftan iş dünyasının ekonomik buhran içerikli mesajları...

 

Tüm bunlar asker tarafından dosya halinde Refah-Yol Hükümetinin önüne konmuş ve hükümet yoğun baskılara dayanamayarak istifa etmişti. Böylelikle tarihi 28 Şubat postmodern darbe süreci başlamıştı.

 

Şimdi de yeniden bir şeyler hortlatılmaya, birileri hem sağdan, hem soldan kaşındırılarak bir anormalliğin alt yapısı, sanki meşru veya gayri meşru hükümet değişikliğine gidilen sürecin taşları döşenmeye çalıştırılıyor gibi bir hava var.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları