27 Temmuz 2022 - Çarşamba

Bahçeli liderliğindeki MHP’ye teşekkür ediyorum…

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 7 dk.
184 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Eğer ki, ülke siyasetine damga vurmuş ve Bursa’nın da abisi durumunda yerelde ilk 3 isim sayın derseniz. Birisi Faruk Çelik olur, diğeri İsmet Büyükataman. 3. ismi inanın bulamam.

Bu bağlamda;

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman sadece Bursa’nın değil, Türk siyasetinin de kilit isimlerinden. Tam bir dava adamı.

Yıllarca çizgisini hiç bozmadı. Adı ne FETÖ ile ne de bir başka siyasetin kirli işleriyle, dehlizlerde anıldı.

Önceki gün İsmet Büyükataman beraberinde İl Başkanı Cihangir Kalkancı, İl Başkan Yardımcısı Sertaç Yurdacan ve Cemal Ersoy ile medyamızı ziyaret etti.

Açıkçası bu ziyaret bizleri hem şaşırttı, hem de sevindirdi. Çünkü MHP’liler gerek yerelde gerekse de genel siyasi alanda fazla medyada yer almazlar, medyatik hiç değiller.

O yüzden ben ve köşe yazarı arkadaşlarımız Yüksel Baysal ve Mustafa Gültekin olarak bu ziyaretlerini önemsedik. Fırsatı değerlendirdik, soru yağmuruna tuttuk, 3’ümüz de kendi siyasi bakış açımıza göre yorum ve değerlendirmeler yaparak merak ettiklerimizi sorduk, yazılmamak kaydıyla da sorular yönelttik.

İsmet Büyükataman düz biri. Hiç evelemeden, gevelemeden, siyasetin o derin dehlizlerine girmeden cevaplarını net ve keskin verdi.

 

TÜRKİYE KRİTİK DÖNEMLERİ MHP İRADESİYLE AŞTI

Önce merhum Alpaslan Türkeş ardından da Devlet Bahçeli genel başkanlığındaki MHP her daim Türkiye’nin sigortası olmuştur.

Yakın siyasi tarihimizin dönüm noktalarını değiştiren örneklerden sadece birkaç tanesini sıralarsam;

-Türkiye’nin 2000-2002 arasındaki en büyük ekonomik ve siyasi krizinde 7 Temmuz 2002 tarihinde Keles-Kocayayla’da Türkmen Kurultayı’nda erken seçim çağrısı ile yeni bir dönemin başlangıcını yapan ve AK Parti iktidarının yolunu açan MHP’dir.

-2007’deki 11. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 367 garabetinde erken seçim sonrası AK Parti’ye destek veren ve Abdullah Gül’e Cumhurbaşkanlığı yolunu açan yine MHP’dir.

-7 Haziran 2015 yılında yapılan genel seçimlerde sandıktan tek başına iktidar çıkmaması sonucu koalisyon arayışlarına kapıyı kapatarak, Türkiye’nin Kasım ayında erken seçime gitmesinin yolunu açan ve AK Parti’nin sandıktan güçlü şekilde çıkmasını sağlayan yine MHP’dir.

– 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde tüm ülkücüleri ve MHP’lileri devletine sahip çıkma çağrısı yaparak sokaklara döken, ardından AK Parti’nin Yenikapı’da düzenlediği büyük demokrasi mitingine katılarak  “koşulsuz destek “verdiklerini açıklayan yine Bahçeli’dir, yine MHP’dir.

-Yine, AK Parti’nin dönem dönem gündeme getirdiği ama bir türlü destek bulamadığı Türk Tipi Başkanlık Sistemi Anayasası’nın Meclise gelmesini isteyen ve ardından da “halk oylamasına” sunulmasının yolunu açan da MHP’dir.

–16 Nisan 2017’deki referanduma AK Parti’den sonra en büyük desteği veren yine MHP’dir.

-Yine 8 Ocak 2018’de daha genel seçimlere bir buçuk yıl varken Bahçeli’nin medya temsilcileriyle yaptığı sohbette ”Önümüzdeki seçimlerde Adayımız Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır”sözleriyle Cumhur İttifakı’nın temelini atan da MHP’dir.

-Hiç kimsenin beklemediği bir anda 15 Nisan 2018’de “Türkiye’nin erken seçime gitmesi “gerektiğini söyleyen ve yeni bir sürecin kapısını aralayan da yine Bahçeli’nin kendisi ve MHP’dir.

-24 Haziran 2018’de yapılan seçimlerde Cumhur ittifakı ile Türkiye’nin 200 yıllık parlamenter sistemi sonlandırıp, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişini sağlayan da yine MHP’dir.

-AK Parti’nin 4 yıllık iktidarında dış politika, terörizmle mücadele, pandemi, göçmen sorunu, sınır ötesi harekat olmak üzere hemen hemen tüm icraatları ve KHK’lara en büyük desteği veren yine MHP’dir.

-Hatta Kabine’de İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sıkıntıya düştüğü kritik durumlarda AK Partililer başlarını kuma gömerken “Bakanımızın arkasındayız, yedirtmeyiz” açıklamasıyla ülkenin huzur ve güven ortamının sürdürülmesini sağlayan da Bahçeli ve MHP’dir.

Bahçeli liderliğindeki MHP’nin “devletin bekası “noktasında “Erdoğan’a desteği” tüm hızıyla sürüyor.

Öyle ki, AK Parti’lilerden daha fazla…

Bu anlamda Sayın Bahçeli ile MHP camiasına ve tabii ki partinin en üst yöneticisi İsmet Büyükataman ile Bursa teşkilatlarına vatansever olarak duruşlarından dolayı teşekkür ediyorum.

MHP ANKETLERDE ÖZELLİKLE DÜŞÜK GÖSTERİLİYOR

İsmet Büyükataman’la yaptığımız sohbette net olarak bu durumu gördük. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni ve AK Parti’yi değme AK Partililerden daha güçlü savunan bir duruş sergiledi.

Siyasi yorumculara göre MHP şu anda desteğini çekse, AK Parti anında muhalefete düşer. Ve erken seçim isteğinde ülkede siyasi bir buhran ortaya çıkar ki, sonuna kadar katılıyorum.

Ve katıldığım önemli bir konu da, Büyükataman’ın partisinin bu seçimlerde anket firmalarının yüzünü bir kere daha kara çıkartacak sözleri.

”MHP’yi yüzde 7’nin altında göstererek büyük bir algı operasyonu yapıyorlar. Biz bunları 2018 seçim sürecinde de yaşadık. O dönemde de yüzde 5-6’larda, en iyi tahminle yüzde 7’lerde gösteriyorlardı. İyi Parti’yi yüzde 22’ye kadar çıkarmışlardı. Şimdi de ibretle takip ediyoruz. Seçimlerden sonra utanıp özür dileyecekler mi bakalım”.

Nitekim MHP heyetiyle yaptığımız sohbette de söyledim.

Ben bu seçimlerde MHP’nin kendi seçmeninin dışında özellikle AK Parti seçmeni tarafından “vefa” olarak sistemin ve ittifakın devamı noktasında destekleneceğini ve sürpriz çıkış yapacağını düşünüyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları